Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστόλου χαρακτήρισε αδιέξοδη τη μνημονιακή πολιτική. 

«Αποτύχατε κύριοι, στις προβλέψεις σας για έξοδο από το Μνημόνιο. Θα αποτύχετε και στις προβλέψεις σας για την έξοδο από την κρίση. Εκτιμάτε, στον προϋπολογισμό για τη Γενική Κυβέρνηση, πρωτογενές πλεόνασμα 5,6 δισ. ευρώ ή το 3% του ΑΕΠ και σχεδόν ισοσκελισμένο ισοζύγιο. Πρόκειται για προβλέψεις που στηρίζονται στις τεράστιες περικοπές των δαπανών για κοινωνικές ανάγκες όπως υγείας, παιδείας, πρόνοιας αλλά και στην απουσία δημόσιων επενδύσεων» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για εμάς χρειάζεται άλλη αντιμετώπιση, άλλη πολιτική, άλλο προϋπολογισμό. Η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να αλλάξει ρότα, εάν δεν ανατραπούν οι πολιτικές των προηγούμενων χρόνων και δεν αντιμετωπιστούν κυρίως οι λόγοι που οδήγησαν στη μεγαλύτερη ύφεση από την ίδρυση του ελληνικού κράτους» είπε ο κ. Αποστόλου και υπογράμμισε ότι «τόσα χρόνια, στο όνομα των προαπαιτούμενων για την έξοδο από την κρίση, απελευθερώθηκαν επαγγέλματα, απορρυθμίστηκαν αγορές, γιγαντώθηκε ο οικονομικός φιλελευθερισμός, διαλύθηκε ο παραγωγικός και κοινωνικός ιστός της χώρας και δυστυχώς, είμαστε χειρότερα από πριν».