Δήλωση υποστήριξης του δικαιώματος των φυλακισμένων να έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καμίνης τονίζει πως «η ελληνική και διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι η παρακολούθηση μαθημάτων από τους φυλακισμένους συμβάλλει καθοριστικά στην ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία» και ότι «γι' αυτό τον λόγο η Πολιτεία πρέπει να επιβραβεύει τέτοιες προσπάθειες». «Εκ μέρους και του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, εκφράζω την πεποίθηση ότι μπορεί και πρέπει να βρεθεί αμέσως λύση στην υπόθεση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού» καταλήγει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Καμίνης αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία ψήφισμα της «Ανοιχτής Πόλης» όπου χαρακτηρίζεται «ακραία αυθαιρεσία» η άρνηση εκπαιδευτικών αδειών, η οποία «φανερώνει εκδικητικό πρόσωπο που δεν αντιπροσωπεύει και δεν αξίζει στην Ελληνική Δημοκρατία».

Στο απορριφθέν ψήφισμα τονίζεται ότι «είναι μεγάλο λάθος η Δημοκρατία να εκδικείται. Αντιθέτως, όταν τηρούνται ισότιμα οι νόμοι και τα δικαιώματα για όλους, η Δημοκρατία ενισχύεται».