«Όχι μόνον δεν εκλιπαρούμε, αλλά και δεν υποχωρούμε πια ως ελληνική κυβέρνηση», τόνισε η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Κατά την ομιλία της στη Βουλή, απαντώντας σε τοποθετήσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με την τρόικα, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε:

«Εμείς από το ΠΑΣΟΚ, έχουμε μιλήσει από παλιά για τη συγκρότηση μιας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Ελάτε έστω και ως παρατηρητές, για να δείτε στη διαπραγμάτευση ένα θρίλερ για γερά νεύρα, να δείτε την ανταλλαγή επιχειρημάτων με συγκεκριμένα νούμερα».

«Είναι κρίμα για τη χώρα, που η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί έναν τόσο μηδενιστικό λόγο, το απόλυτο φως απέναντι στο απόλυτο σκότος. Στη ζωή, τα πράγματα δεν είναι ποτέ άσπρο- μαύρο» πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο, η κ. Χριστοφιλοπούλου διαβεβαίωσε πως η διοικητική μεταρρύθμιση δεν αφορά περαιτέρω συρρίκνωση της δημόσιας διοίκησης, καθώς «έχουν φύγει 250.000 δημόσιοι υπάλληλοι». Αναμένεται πλέον να δρομολογηθεί η σύνδεση της αξιολόγησης με τις προαγωγές, μέσα από ένα νέο σύστημα χωρίς ποσοστώσεις, συμπλήρωσε. «Μετά τον εξορθολογισμό των δομών, περνάμε σε πιο λιτές και ορθολογικές δομές και συνεχίζουμε να μεταβιβάζουμε αρμοδιότητες στα ΚΕΠ. Στόχος μας είναι "όλο το κράτος στα ΚΕΠ", να μην έρχεται ο πολίτης παρά μόνον σε επαφή μ' αυτά» τόνισε.

«Όλες αυτές οι αλλαγές δεν έχουν να κάνουν ούτε με μνημόνια ούτε με τρόικες, αλλά με ένα κράτος που σέβεται τον πολίτη» κατέληξε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.