«Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει όσα πέτυχε τα τελευταία 2,5 χρόνια, εξαιτίας της ακραίας εκβιαστικής τακτικής της τρόικας και τον εκβιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, σημείωσε: 

«Για να παραφράσω τον Καβάφη: Βλάπτουν και οι δυο τους την Ελλάδα το ίδιο», είπε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Από τη μία πλευρά, οι ακραίοι της τρόικας επιμένουν σε ορισμένες ανεδαφικές απαιτήσεις, από την άλλη πλευρά, οι λαϊκιστές στην πατρίδα μας συνεχίζουν ατάραχοι το βιολί τους».

Σχετικά με τις απαιτήσεις της τρόικας, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως «παραγνωρίζουν την αποτυχία στις προβλέψεις που έκαναν ως προς τα δημοσιονομικά τα περασμένα χρόνια. Παραγνωρίζουν ακόμη και τις δικές τους δηλώσεις, που έλεγαν πως η Ελλάδα ξεπέρασε τις προσδοκίες τους, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο».

Εξάλλου, για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «θα ήταν πολύτιμο για τη χώρα και την ίδια την αντιπολίτευση, αν η τελευταία συναινούσε στοιχειωδώς σε ορισμένους άξονες για να περάσει η Ελλάδα στη μετά-μνημόνιο εποχή. Πρωτίστως δε, στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».