Για μεθοδευμένη απαξίωση του εθνικού, κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας έκανε λόγο η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, είπε:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποστηρίζουμε ότι ο στόχος των δανειστών μας δεν είναι η πραγματική ανασυγκρότηση της χώρας. Είναι η μεθοδευμένη απαξίωση του εθνικού, κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας. Έχουν ξεκάθαρους στόχους: την κατάργηση του κοινωνικού κράτους, την ιδιωτικοποίηση του εθνικού μας πλούτου, τη λιτότητα, ώσπου να εξανεμιστούν τα εισοδήματα, η περιουσία και οι καταθέσεις όλων μας. Με την απορρύθμιση δε των εργασιακών σχέσεων, τη φορολογική επιδρομή και τη διάλυση της μικρομεσαίας τάξης, εμπορικής και επαγγελματικής, θα αναγκάσουν και αναγκάζουν να ρευστοποιούν την ιδιωτική τους περιουσία και τις καταθέσεις τους προκειμένου να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο και την εφορία».

«Δεν μπορείτε, κυρίες και κύριοι της συγκυβέρνησης να τιθασεύσετε το χρέος, όταν είστε αντιμέτωποι με τον εκλογικό κύκλο, αλλά και με μια αντιπολίτευση η οποία πλειοδοτεί προς το εκλογικό Σώμα χωρίς κόστος», ανέφερε ακόμη η βουλευτής η οποία επανέλαβε τη θέση του κόμματος της για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το πώς η χώρα μπήκε στα Μνημόνια.