Για την ανάγκη συναινετικών λύσεων για την εκλογή ενός προέδρου της Δημοκρατίας που θα εκπροσωπεί εντός και εκτός τη χώρα με κύρος και επάξια έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως «ως πολιτικοί αυθεντίες» και χαρακτηρίζουν «αποστάτες όσους εκφράζουν άλλη άποψη».

«Είναι πολύ επικίνδυνο το γεγονός ότι ορισμένοι παρουσιάζονται ως πολιτικοί αυθεντίες και εμφανίζονται ως αποκλειστικοί εκπρόσωποι των συμφερόντων της χώρας. Αυτό οδηγεί σε άλλου είδους αυταρχικές συμπεριφορές. Να θυμίσω σε ορισμένες πλευρές, ότι τον Μάρτιο έχουμε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Έτσι λέει το σύνταγμα. Δεν έχουμε εθνικές εκλογές. Κάποιοι εκτός από τα μνημόνια λένε είναι ώρα να σκίσουμε και τους θεσμούς», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να καθίσουμε κάτω να βρούμε συναινετικές λύσεις για ένα πρόεδρο της Δημοκρατίας κύρους που θα εκπροσωπεί τη χώρα μας επάξια. Εσείς δεν θέλετε γιατί θέλετε να σκίσετε τους θεσμούς όχι μόνο τα μνημόνια.

Είναι πολύ επικίνδυνο. Άρχισε η απειλή περί αποστατών όποιος δε συμφωνεί με την μια άποψη. Δεν έχετε καμία σχέση με τα ιστορικά γεγονότα εσείς. Οι αποστάτες υπονόμευσαν και έριξαν μια λαϊκή κυβέρνηση που εξελέγη με 53%. Και εσείς επιχειρείτε σήμερα, χωρίς να έχετε καμία σχέση με τα γεγονότα να τα οικειοποιηθείτε».

«Εκείνο που χρειάζεται η χώρα αυτή την ώρα, είναι να βρεθεί κοινός τόπος», κατέληξε ο κ. Χρυσοχοίδης.

Έμφαση έδωσε ο υπουργός Μεταφορών στα μεγάλα οδικά έργα που είναι σε εξέλιξη κάνοντας λόγο για ένα καλά σχεδιασμένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, με απορροφήσεις κοινοτικών κονδυλίων ύψους 500 εκ. ευρώ, που θα δώσει ανάπτυξη στη χώρα, θα δημιουργήσει πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας.