Η Ελλάδα εξετάζει να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το νέο έτος για περισσότερο για έναν μήνα, σε μια προσπάθεια να μειώσει τους φόβους των διεθνών πιστωτών για πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal επικαλούμενο δύο έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Εξετάζουμε τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών, μετά τα Χριστούγεννα» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος από ΝΔ. «Είμαστε σε ένα φαύλο κύκλο. Εφ 'όσον υπάρχει πολιτική αβεβαιότητα, οι δανειστές μας θα απαιτήσουν ακόμη σκληρότερα μέτρα» τόνισε σύμφωνα με τη WSJ.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι μέχρι τον Μάρτιο, το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να εκλέξει νέο πρόεδρο με πλειοψηφία τουλάχιστον 180 ψήφους, επί συνόλου 300, προσθέτοντας ότι δεν έχει τον συγκεκριμένο αριθμό γεγονός που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε εκλογές εάν δεν μπορέσει να συγκεντρώσει ψήφους από μικρότερα κόμματα και ανεξάρτητους βουλευτές θα οδηγηθεί σε εκλογές.

«Οι πρόωρες προεδρικές εκλογές θα διευκολύνουν την κατάσταση. Θα δώσουν στις αγορές και στους επενδυτές μεγαλύτερη σαφήνεια» δήλωσε ο δεύτερος αξιωματούχος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.