Παραμένει στην εντατική ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης αλλά η μετεγχειρητική κατάσταση του παραμένει σταθερή.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάσταση του κ. Αναστασιάδη «εξελίσσεται ομαλά, χωρίς κανένα πρόβλημα», ενώ όπως αναφέρεται για «προληπτικούς λόγους» δεν μεταφέρθηκε ακόμη σε δωμάτιο του νοσοκομείου, κάτι που μπορεί να γίνει το πιθανότερο την Κυριακή.

Σήμερα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης σηκώθηκε από το κρεβάτι, έφαγε πρόγευμα και το πρόγραμμα της ανάρρωσής του προχωρεί σύμφωνα με το πλάνο των θεράποντων ιατρών του. Από το νοσοκομείο ενδεχομένως να εξέλθει και να μεταβεί σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Κοντά στον Κύπριο Πρόεδρο βρίσκονται η σύζυγός του Άντρη Αναστασιάδη και οι δυο του κόρες, Έλσα και Ινώ, καθώς και οι προσωπικοί γιατροί του από την Κύπρο, ο γαστρεντερολόγος Σάββας Καδής και ο καρδιοχειρουργός Μαρίνος Σωτηρίου. Στην εντατική τον επισκέπτεται καθημερινά ο Αμερικανός γιατρός που τον εγχείρησε, Ντέιβιντ Άνταμς. Ο Νίκος Αναστασιάδης υποβλήθηκε την Τρίτη σε χειρουργική επέμβαση, τύπου Maze, για τη διόρθωση της μιτροειδούς και της τριγλώχινας βαλβίδας, καθώς και σε διόρθωση καρδιακής αρρυθμίας.