«Η πρόταση που κάναμε δεν είναι ούτε για να στηρίξουμε την κυβέρνηση, ούτε τη μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ούτε κατά του Σαμαρά, ούτε κατά του Τσίπρα. Είναι η συζήτηση του αυτονόητου που γίνεται εδώ και πολλές δεκαετίες σε πολλές πολιτισμένες χώρες», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, σχετικά με την επιστολή που απέστειλε ομάδα βουλευτών, για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πάνω από 30 βουλευτές είπαν ότι συμφωνούν με το κείμενο των «8», «αλλά δεν υπέγραψαν, γιατί θα τους τραβήξει το μανίκι το κόμμα τους», πρόσθεσε.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο κ. Ψαριανός τόνισε: 

«Να συναινέσουμε με τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία και να εκλέγξουμε έναν άξιο, εμβληματικό και εκτός κομματικού σωλήνα Έλληνα, και να συμφωνήσουμε στα σημεία της συνταγματικής αναθεώρησης, για να μην γιορτάσουμε την αναθεώρηση του Συντάγματος μαζί με την επέτειο του 1821».

«Να πάμε τάχιστα σε εκλογές σε δύο, τρεις, έξι μήνες, αλλά να το συμφωνήσουμε. Όποιος βγει πρώτος και κάνει την κυβέρνηση, που θα μπορέσει να κάνει, ας βγάλει τη χώρα από την κρίση. Θα προτιμούσα να βγάζαμε τη χώρα από την κρίση 2, 3 ή 4 κόμματα», υπογράμμισε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «χυδαία» τη συζήτηση για χρηματισμό βουλευτών και αποστασία, ενώ κάλεσε όσους τα λένε αυτά «να κοιτάξουν τους καθρέφτες τους», γιατί «δεν είναι για όλους τα φράγκα».

«Το βλέπαμε να έρχεται και μερικοί ένας-ένας δραπέτευαν. Παρουσιάζαμε ως προαπαιτούμενα πράγματα, που δεν ζητούσαν οι καταρραμένοι οι τροϊκανοί. Μας έλεγαν να κάνουμε πράγματα, που έπρεπε να έχουμε κάνει από μόνοι μας», είπε σε άλλο σημείο ο ανεξάρτητος βουλευτής.