Από το μνημείο του Ρήγα Φεραίου, στο Βελιγράδι όπου βρέθηκε για ένα διήμερο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ενότητα και συνεργασία των δύο χωρών.

«Σήμερα αποτείνουμε φόρο τιμής στο μνημείο και στον τόπο που έδωσε τη ζωή του ένας μεγάλος αγωνιστής και οραματιστής της ενότητας και της απελευθέρωσης των λαών της Βαλκανικής», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το μήνυμα του Ρήγα Φεραίου παραμένει σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Ένα μήνυμα αλληλοσεβασμού, κατανόησης, συναδέλφωσης και συνεργασίας των λαών της Βαλκανικής, αλλά ταυτόχρονα και ένα μήνυμα αντίστασης του αταλάντευτου αγώνα για την αξιοπρέπεια, για την κοινωνική δικαιοσύνη, για τη λευτεριά» τόνισε και κατέληξε:

«Έτσι κλείνουμε σήμερα ένα διήμερο επίσκεψης στη Σερβία και στο Βελιγράδι, που αφορούσε τη δυνατότητα ενίσχυσης της συνεργασίας των δυο χωρών, μια συνεργασία που σφυρηλατήθηκε σε πολύ δύσκολες στιγμές, γι’ αυτό και έχει βαθιές ρίζες για τους δυο λαούς. Οι λαοί της Βαλκανικής μπορούν να προχωρήσουν μέσα από τη συνεργασία, μέσα από το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο σε μια προοπτική συνανάπτυξης και προόδου. Αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε σήμερα εδώ από το Βελιγράδι. Ένα μήνυμα που αφορά όχι μόνο την Ελλάδα και τη Σερβία, αφορά ολόκληρη τη Βαλκανική. Ένα μήνυμα που πρέπει να γίνει σεβαστό από τους εταίρους μας, σεβαστό από τους γείτονές μας στην περιοχή».