Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Σαφή προειδοποίηση προς τον Γιώργο Παπανδρέου να μην προκαλέσει αστάθεια και αβεβαιότητα στην χώρα μετά την Προεδρική εκλογή αποτελούν τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην συνεδρίαση της συντονιστικής γραμματείας της Δημοκρατικής Παράταξης. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αν και όπως είπε δεν έχει κανένα στοιχείο ότι θα επισυμβεί αυτό, απλώς "έχω μία ελπίδα ότι θα φερθούν οι βουλευτές με υπευθυνότητα". 

Σ' εκείνο ακριβώς το σημείο έριξε το καρφί του για τον πρώην πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας αδιανόητο να προκληθεί αποσταθεροποίηση στην χώρα από "τον δικό μας χώρο"  για να συμπληρώσει ότι αυτό δεν το αντέχει και δεν το ανέχεται ούτε η χώρα, ούτε η παράταξη "και δεν θα το αφήσω να γίνει". 

Προφανώς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανησυχεί πως σε περίπτωση που αποφευχθούν οι εκλογές οι βουλευτές που κινούνται περί τον Γιώργο Παπανδρέου με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργό αποστασιοποιηθούν από το ΠΑΣΟΚ και προκαλέσουν προβλήματα στην κυβερνητική σταθερότητα. 

Γι' αυτό ακριβώς, ο λόγος για τον οποίο ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται να εισηγείται την έναρξη της διαδικασίας για την προεδρική εκλογή αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων -ανάμεσα στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη- εντοπίζεται στην επιθυμία του να ανακόψει τις όποιες πρωτοβουλίες Παπανδρέου για δημιουργία νέου κόμματος. 

Στην Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι επίσπευση της προεδρικής εκλογής θα ακυρώσει όλα τα σενάρια του επιτελείου Παπανδρέου γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα προλάβει να προχωρήσει στην δημιουργία νέου κόμματος. 

Οι τελευταίες εξελίξεις και όλα όσα διακινούνται περί έναρξης της διαδικασίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας πρόωρα έχουν δημιουργήσει μία σχετική αμηχανία στους παροικούντες το ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" όπου και πραγματοποιούνται όλα τα ραντεβού του πρώην πρωθυπουργού. 

"Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και τα πράγματα είναι νωπά για να τα σχολιάσουμε" είπε και πρόσθεσε: "Δυστυχώς υπάρχει μία ευκολία που κάνει κάποιους να ασεβούν απέναντι στην ιστορία, αλλά και το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης".