«Ο κίνδυνος να κυλήσουμε πίσω ελλοχεύει», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

«Οι πρώτοι που θα το πληρώσουν θα είστε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μάθατε τίποτε απ' τον ανοικτό καγχασμό και την ειρωνεία με την οποία αντιμετωπίζονται οι απόψεις σας στο εξωτερικό» πρόσθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης,προβλέποντας επίσης πως και κατά την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας «οι βουλευτές θα κάνουν το καθήκον τους, αποκρούοντας τους εκβιασμούς και τη φιλολογία περί αποστατών».
 
Στην ομιλία του, ο κος Μητσοτάκης παρατήρησε πως η απεμπλοκή της χώρας από τη μνημονιακή επιτήρηση, οφείλεται εν πολλοίς και στην ανυπαρξία μιας ελάχιστης συναίνεσης για το πλαίσιο των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.  

«Η Ελλάδα σήμερα, δεν αντέχει να περιμένει την πολιτική ενηλικίωση του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει θεσμικές υποχρεώσεις απέναντι στους πιστωτές της - και η εφαρμογή των συμφωνηθέντων είναι προϋπόθεση για να δανειστεί η χώρα με ευνοϊκά επιτόκια. Εκπτώσεις μπορεί να γίνουν, αλλά τζάμπα μαγκιές δεν έχουν θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια» τόνισε ο κος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό, «η διαγραφή του χρέους την οποία οραματίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση, υπάρχει μόνον στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Δεν πρόκειται κανείς να μας χαρίσει 100 δισ. Ο μόνος άλλος τρόπος για να απαλλαγούμε από το χρέος, είναι να πάψουμε να το εξυπηρετούμε, οπότε η αποκοπή μας απ' την ευρωπαϊκή οικογένεια θα έχει συντελεστεί».