Σε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ αναλώθηκε ως επί το πλείστον στην ομιλία του επί του Προϋπολογισμού του 2015, ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας.

Απαντώντας στην τοποθέτηση της κ. Χατζησοφιά η οποία είχε δεσμευτεί πως «θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ψωμί και τριαντάφυλλα» ο κ. Τασούλας στηλίτευσε τον «λαϊκισμό που δυνάστευε και έβαλε στη μέγγενή του αυτήν τη χώρα» και τόνισε πως «κάποιοι από μας που συμπράττανε στο λάθος μέχρι πριν λίγα χρόνια, αποφάσισαν να αντικρύσουν την αλήθεια που ήρθε καταπάνω τους, και να μην καταδεχθούν να λένε όλες αυτές τις ανοησίες που γοήτευαν πολλούς». 

«Ζούσαμε πάνω απ' τις δυνάμεις μας. Ντρέπομαι που δεν είχα το θάρρος να υποστηρίξω τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη όταν το έλεγε αυτό. Όποιος μιλούσε, η φωνή του χανόταν μέσα στον ορυμαγδό των "γαρύφαλλων" και των "τριαντάφυλλων" και των "κοινωνικών αγώνων", όλης αυτής της σαχλαμάρας» ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού και συμπλήρωσε απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Συνεχίστε εσείς- κανείς δεν σας προσέχει, κανείς δεν σας ακούει τι λέτε. Όσοι έρχονται σε σας, με εξαίρεση το 4%, έρχονται γιατί έπαψαν να πιστεύουν σε μας. Όταν η χώρα ξεφύγει απ' τη σημερινή περιπέτεια και αρχίζει να μπαίνει στον δρόμο της ανάπτυξης, τότε θα ξέρετε πως θα επανακάμψετε στα πραγματικά σας ποσοστά».