«Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει στο εξωτερικό και περιγράφει με ακρίβεια την κατάσταση στην Ελλάδα- στο εσωτερικό όμως, έρχεται και απαιτεί αλλαγή πολιτικής» παρατήρησε στην ομιλία του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, στην ομιλία του επί του Προϋπολογισμού του 2015. 

Με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο, από τον Γ. Σταθάκη και τον Γ. Μηλιό, ο υπουργός ΠΕΚΑ τόνισε πως με βάση την έκθεσή αυτή, «οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου και οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών προβλέπεται για το 2015 να αυξηθούν, και η ανεργία αθροιστικά να μειωθεί κατά 3%. Η ελληνική οικονομία ήταν το 2014 τουλάχιστον αυτάρκης (στην πραγματικότητα πλεονασματική) και η ελληνική οικονομία παρήγαγε περισσότερα απ' όσα κατανάλωνε. Τα επιτόκια των νέων δανείων έχουν μειωθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην ευρωζώνη». 

«Είναι λογικό να παραδέχεσαι στο εξωτερικό τα αποτελέσματα μιας πολιτικής, και στο εσωτερικό να διεκδικείς την πλήρη ανατροπή της;» σχολίασε ο κ. Μανιάτης.