«Αυτός ο Προϋπολογισμός ανοίγει μια πύλη, έστω και δειλά-δειλά, προς την ανάπτυξη της τάξεως του 1%-1,5% του Α.Ε.Π., μια ανάπτυξη όμως που έρχεται μέσα από την ύφεση, τη λιτότητα, την ανεργία, χαμηλούς μισθούς και συντάξεις και τη διαρκή υποτίμηση της ακίνητης περιουσίας», τόνισε ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή του Κρατικού Προϋπολογισμού 2015, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων συνέχισε λέγοντας ότι αν η Ευρωπαϊκή Ένωση εξ’ αρχής δεν υιοθετούσε τις απόψεις του Δ.Ν.Τ. περί τριτοκοσμικής ανάπτυξης η χώρα θα μπορούσε να έχει παραγωγική ανάπτυξη από την αρχή της κρίσης, με δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για υποδομές, με στόχο την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ κατά 4%. Εάν αυτό γινόταν δε θα είχαμε την οικονομική εξαθλίωση του ενός τρίτου του πληθυσμού μας, τη μεγάλη ανεργία και την ισοπέδωση μισθών και συντάξεων.

Αναφέροντας το παράδειγμα της Ιταλίας, ο καθηγητής Κρεμαστινός σημείωσε ότι η γειτονική μας χώρα δεν χρωστάει δισεκατομμύρια όπως η Ελλάδα αλλά 2,5 τρισεκατομμύρια, εντούτοις έχει καλύτερη μεταχείριση γιατί έχει παραγωγικότητα, παραγωγή και εξαγωγές συγκριτικά με τις οποίες εμείς έχουμε μηδενικές.