Κρεμαστινός: «Ανάπτυξη ανεργίας» δείχνει ο προϋπολογισμός

Κρεμαστινός: «Ανάπτυξη ανεργίας» δείχνει ο προϋπολογισμός

«Αυτός ο Προϋπολογισμός ανοίγει μια πύλη, έστω και δειλά-δειλά, προς την ανάπτυξη της τάξεως του 1%-1,5% του Α.Ε.Π., μια ανάπτυξη όμως που έρχεται μέσα από την ύφεση, τη λιτότητα, την ανεργία, χαμηλούς μισθούς και συντάξεις και τη διαρκή υποτίμηση της ακίνητης περιουσίας», τόνισε ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή του Κρατικού Προϋπολογισμού 2015, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων συνέχισε λέγοντας ότι αν η Ευρωπαϊκή Ένωση εξ’ αρχής δεν υιοθετούσε τις απόψεις του Δ.Ν.Τ. περί τριτοκοσμικής ανάπτυξης η χώρα θα μπορούσε να έχει παραγωγική ανάπτυξη από την αρχή της κρίσης, με δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για υποδομές, με στόχο την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ κατά 4%. Εάν αυτό γινόταν δε θα είχαμε την οικονομική εξαθλίωση του ενός τρίτου του πληθυσμού μας, τη μεγάλη ανεργία και την ισοπέδωση μισθών και συντάξεων.

Αναφέροντας το παράδειγμα της Ιταλίας, ο καθηγητής Κρεμαστινός σημείωσε ότι η γειτονική μας χώρα δεν χρωστάει δισεκατομμύρια όπως η Ελλάδα αλλά 2,5 τρισεκατομμύρια, εντούτοις έχει καλύτερη μεταχείριση γιατί έχει παραγωγικότητα, παραγωγή και εξαγωγές συγκριτικά με τις οποίες εμείς έχουμε μηδενικές.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο