Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος 

Την τιμητική της είχαν για ακόμα μια μέρα κατά τη διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή,  οι αναφορές στις ζυμώσεις για την προεδρική εκλογή.

Επικαλούμενος την επιστολή των οκτώ βουλευτών που ζήτησαν εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, είπε, ότι οι η πρόταση θέλει να δώσει φιλί ζωής στη κυβέρνηση και ψήφο στο νέο μνημόνιο. 

«Ήταν το έργο οι 7 ήταν υπέροχοι αλλά φαίνεται ότι όταν γίνονται 8, το έργο γίνεται χάλια. Αυτή η πρόταση δεν έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατία, γιατί μεγαλύτερη θεσμική πρόκληση είναι να βγει πρόεδρος από βουλή που είναι σε πλήρη αντίθεση με τη λαϊκή βούληση», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε την άμεση προκήρυξη εκλογών. 

« Κάνετε κάποιος λάθος κ. Λαφαζάνη, είναι 9», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας: «ξεχάσατε να μετρήσετε τον Γιώργο Σταθάκη που έκανε την ίδια πρόταση στον κ. Χατζηνικολάου».  Ακόμα, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνιά για το αποτέλεσμα της διαδικασίας γιατί όπως είπε, αν θεωρούσε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα εκλογής Προέδρου, δεν θα έκανε εκστρατεία λάσπης.