«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας και να γλιτώσει τις εκλογές η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ»τονίζει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην εφημερίδα «το Χωνί».

«Ό,τι και να κάνουν,δεν τους βγαίνουν τα ''κουκιά''. Δεν τους σώζουν τα μαξιλαράκια της αποστασίας. Με τίποτα» δηλώνει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν πει ξεκάθαρα ''όχι'' στην εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή».

Αναφερόμενος στα περί συνεννόησης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο συμφωνίας για μεταγενέστερη ημερομηνία εκλογών, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζει ότι «δεν πρόκειται να συναινέσουμε στην παράταση της ζωής αυτής της κυβέρνησης ούτε κατά μία ημέρα. Θεωρούμε την πολιτική της βλαπτική για τον τόπο».

Παράλληλα, απορρίπτει την όποια συζήτηση περί κυβερνητικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ΠΟΤΑΜΙ, σημειώνοντας πάντως ότι «οι ΑΝΕΛ είναι διαφορετική περίπτωση. Ο  κ. Καμμένος τηρεί μία έντιμη και σθεναρή στάση» σχολιάζει και προσθέτει ότι  «οι σειρήνες του μνημονίου δεν σταματούν  το τραγούδι τους ούτε λεπτό».