Στην υπόθεση Ρωμανού και στα εκτεταμμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου αναφέρθηκε ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας. 

«Δεν είναι λογικό αυτό. Να ακούς ότι θέλει να βγει ελεύθερα να σπουδάσει και τι; Να πάρει το καλάσνικοφ; Δεν στέκουν αυτά τα πράγματα» δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, σχολιάζοντας το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να του χορηγηθούν εκπαιδευτικές άδειες. 

Μιλώντας στη Δημοτική Τηλεόραση της Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε «εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι συνδέεται μια επέτειος για τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου με επεισόδια, καταστροφές και διάλυση της αγοράς».

«Είναι Σάββατο, έχουμε μπει σε εορταστική περίοδο και το κέντρο είναι διαλυμένο. Η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να πάρει μέτρα. Είναι τελείως απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, δεν είναι αυτός τρόπος να τιμούμε τη μνήμη ενός ανθρώπου» σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, ενώ ανέφερε ότι θα μπορούσε να γίνει μια εκδήλωση στο ΑΠΘ για να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αλλά και για να υποστηριχθεί το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει.