current views are: 3

7 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:05

Κορυφώνεται η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

Πολύ έντονο είναι το ενδιαφέρον σήμερα για τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τον προϋπολογισμό του 2015. 

Δημοσίευση 11:05’
αρθρο-newpost

Πολύ έντονο είναι το ενδιαφέρον σήμερα για τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τον προϋπολογισμό του 2015. 

Πολύ έντονο είναι το ενδιαφέρον σήμερα για τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τον προϋπολογισμό του 2015

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα με την ονομαστική ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα.

Το ενδιαφέρον θα κορυφωθεί αργά τη νύχτα, με τη «μάχη» του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. 

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Σοφία Βούλτεψη, τόνισε: «Στο Κοινοβούλιο και στον δημόσιο διάλογο, απάντηση στο πού θα βρεθούν τα λεφτά, δεν έχει βρεθεί. Η αντιπολίτευση δεν λέει πώς θα χρηματοδοτήσει τις υποσχέσεις της», ενώ απαρίθμησε τα «δέκα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια ώρα, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, άσκησε κριτική στις πολιτικές λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση, λέγοντας πως «οι μόνες δαπάνες που αυξάνονται στις μειωμένες δαπάνες του υπουργείου Παιδείας, είναι αυτές για τις εξετάσεις (…)Με τις δαπάνες να έχουν μειωθεί στο μισό απ’ το 2008, πώς θα υλοποιηθούν αυτές οι επείγουσες προτεραιότητες;».

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία Αυγερινοπούλου, αναφερόμενη στα χθεσινά επεισόδια κατά τις διαδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, επεσήμανε «δεν μπορούμε να ηρωοποιούμε αντιπαραδείγματα της νέας γενιάς» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «βουλευτές του συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια, ενώ μάλιστα και ένας βουλευτής του προσήχθη στη ΓΑΔΑ».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Χρήστου Καραγιαννίδη από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος δήλωσε πως «ούτε συμμετείχαν στα επεισόδια βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ούτε προσήχθη κανείς στη ΓΑΔΑ.

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε πως το υπουργείο είναι σε επικοινωνία με τον τουριστικό κλάδο για την απορρόφηση κραδασμών μπροστά στο ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων στο τουριστικό πακέτο.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τα χθεσινά επεισόδια.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, κατά τη συζήτηση υπογράμμισε πως «οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές και δύσκολες. Η κυβέρνηση επιχειρηματολογεί με υπευθυνότητα. Προτείνει λύσεις που σέβονται και τιμούν τις θυσίες του ελληνικού λαού. Στέλνει επίσης ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα δεχθεί παράλογες απαιτήσεις».

«Αδυνατώ να αντιληφθώ την πολιτική αντιπαλότητα ότι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας​ είναι προδοσία. Η Δημοκρατία μας, επιβάλει στους βουλευτές ελεύθερη βούληση. Αλίμονο σε όσους διχάζουν τον ελληνικό λαό για ψηφοθηρικούς λόγους», τόνισε ο Γιώργος Ορφανός κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Επίθεση σε όσους σκοπεύουν να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης. «Κάποιοι βουλευτές θέλουν να δώσουν φιλί ζωής στην κυβέρνηση. Όποιος σήμερα το βράδυ ψηφίσει τον προϋπολογισμό αυτής της κυβέρνησης είναι σαφές ότι θα πρέπει να ψηφίσει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε.

Έκκληση να προχωρήσει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απηύθυνε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις ΚουκουλόπουλοςΜιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό τάχθηκε υπέρ και μιας μικρής παράτασης του προγράμματος. «Ένας μήνας αρκεί» ανέφερε, «για να είναι η χώρα ασφαλής». 

Στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Πολιτισμού για την ανάπτυξη του κινηματογράφου, και ως εργαλείου προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό, αναφέρθηκε η υφυπουργός Πολιτισμού, Άντζελα Γκερέκου, στην ομιλία της επί του Προϋπολογισμού του 2015.


σχετικα αρθρα