Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων τους αναμένεται να απευθυνθούν Σαμαράς και Βενιζέλος λίγο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων σε μια προσπάθεια να μειώσουν στο ελάχιστο τις έντονες αντιδράσεις για την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας με την τρόικα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ έχουν φτάσει αιτήματα από πολλούς βουλευτές που επιθυμούν να ακούσουν τον πρωθυπουργό και να ενημερωθούν από τον ίδιο για τις επόμενες κι βρεις της κυβέρνησης.

«δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουμε τον κυβερνητικό σχεδιασμό από τα κανάλια και τους δημοσιογράφους» έλεγε στο newpost γαλάζιος βουλευτής.

Οι βουλευτές έχουν στείλει μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν πρόκειται να ρίξουν την κυβέρνηση ωστόσο δεν θα ψηφίσουν νέα μέτρα που θα αφορούν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις .

Την ίδια ώρα μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ έχει δημιουργηθεί ένας πολύ ισχυρός πόλος που ζητά μετ' επιτάσεως την ανακοίνωση τη του ονόματος του προέδρου της δημοκρατίας αλλά και την άμεση έναρξη των διαδικασιών εκλογής προέδρου.