Στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Πολιτισμού για την ανάπτυξη του κινηματογράφου, και ως εργαλείου προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό, αναφέρθηκε η υφυπουργός Πολιτισμού, Άντζελα Γκερέκου, στην ομιλία της επί του Προϋπολογισμού του 2015.

«Στο υπουργείο Πολιτισμού προχωρούμε σε συγκεκριμένες θεσμικές και οργανωτικές αλλαγές, στηριζόμενες στο αυτονόητο και την κοινή λογική, οι οποίες δεν επιφέρουν δημοσιονομικό κόστος. Τέτοιες είναι οι κινηματογραφικές παραγωγές στη χώρα» ανέφερε η κ. Γκερέκου.

«Απλοποιούμε και επιταχύνουμε τις διαδικασίες αδειοδότησης για την κινηματογράφηση σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους- κάτι που γίνεται πλέον σε δέκα εργάσιμες μέρες, ενώ στο παρελθόν ήταν χρονοβόρα διαδικασία» συνέχισε η υφυπουργός Πολιτισμού. «Απαλλάσσουμε απ' τα τέλη κινηματογράφησης, παραγωγές όπως του ΕΟΤ και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, που προβάλλουν τη χώρα μας διεθνώς. Οργανώνουμε το Film Commission Center, ένα κέντρο συντονισμού, δημιουργώντας και έναν ηλεκτρονικό ιστότοπο. Έχουμε καταθέσει και συζητάμε με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, μια πρόταση για φορολογικά κίνητρα, για την ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφίας και οπτικοακουστικής παραγωγής απ' τους ιδιώτες. Προχωρούμε με το υπουργείο Παιδείας στη διαβάθμιση και πιστοποίηση των σχολών δραματικής τέχνης και των ωδείων. Διασφαλίζουμε μέσα από ένα θεσμικό και ρεαλιστικό πλαίσιο, τις δραστηριότητες του διεθνούς φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου στην Ολυμπία».

«Αυτή την περίοδο, η οικονομία πρέπει να περάσει το κατώφλι που θα την βγάλει σταδιακά απ' την ύφεση και τη λιτότητα» κατέληξε η υφυπουργός Πολιτισμού.