Για παραλογισμούς που σκιάζουν τη πολιτική ζωή του τόπου γύρω από την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας έκανε λόγο ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού τόνισε ότι η επιχειρηματολογία για τον αν πρέπει ή όχι να υπερψηφιστεί, θα πρέπει να γίνει όταν υπάρξουν προτάσεις με συγκεκριμένα ονόματα.

«Υπάρχει το τελευταίο διάστημα, ένας κομματικός παραλογισμός με ηθικούς αυτουργούς γύρω από την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, που μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνο μονοπάτι τη χώρα», επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς και συνέχισε λέγοντας:

«Υπάρχει μια πολιτική παραφιλολογία γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο για τους 180 ή τους 120. Υπάρχει ένας παραλογισμός όμως σε αυτήν τη συζήτηση. Γιατί, για ποιόν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κουβεντιάζουμε όταν δεν υπάρχουν ονόματα; Για να γίνει δημόσιος διάλογος εμείς όλοι, και το εννοώ το εμείς, θα πρέπει με άλλα εφαλτήρια να προσεγγίσουμε το θέμα».

Και στο σημείο αυτό ο κ. Γεωργαντάς συμπλήρωσε:

«Πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Μιλάμε για νούμερα χωρίς να έχουμε ονόματα. Πρέπει να τελειώσει αυτό, και μετά όταν υπάρξουν οι προτάσεις των κομμάτων τότε ο καθένας με τα επιχειρήματά του, να πει αν πρέπει ή όχι να ψηφιστεί πρόεδρος της Δημοκρατίας».