Την κοινή πορεία και τις πολιτικές τους θέσεις παρουσίασαν σήμερα το κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου «Τελεία» και το νεοϊδρυθέν κίνημα με επικεφαλής τον οικονομολόγο/ νομικό Σταύρο Καρβούνη και τη δημοσιογράφο/ διεθνολόγο Νάσια Μιχαλοπούλου «Ελλάδα Εμείς», δύο νέων πολιτικών σχηματισμών που διεκδικούν το δικό τους μερίδιο στο πολιτικό σκηνικό.

Σε μία πολιτική εκδήλωση, σήμερα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με τη συμμετοχή πλήθους μελών και φίλων των δύο σχηματισμών, δόθηκε το στίγμα των βασικών αρχών βάσει των οποίων θα ζητήσουν στο άμεσο μέλλον την ψήφο των πολιτών για την είσοδό τους στη Βουλή.

Πρόκειται για έναν «συνασπισμό» που φιλοδοξεί να «ελέγξει αλλά και να "φοβίζει" τα κόμματα της εξουσίας», που «δεν ανήκει ούτε στη δεξιά, ούτε στην αριστερά» αλλά τάσσεται υπέρ της χρηστής διαχείρισης και του κοινωνικού δικαίου, με πρώτιστο μέλημα την κατάργηση της ασυλίας βουλευτών και υπουργών, όπως τόνισε ο κ. Γκλέτσος.

Ο δήμαρχος της Στυλίδας μίλησε για διαφθορά και πελατειακή άσκηση της εξουσίας του παλαιοκομματικού συστήματος και τόνισε την ανάγκη διαφάνειας και εντιμότητας στη πολιτική, αλλά και ανοίγματος σε διάλογο με την κοινωνία με στόχο πρωτίστως τη κοινωνική αναγέννηση της χώρας.

Εξάλλου, η κ. Μιχαλοπούλου, που μίλησε εκ μέρους του «Ελλάδα Εμείς», τόνισε την ανάγκη τομών και ρήξεων πέρα από τις τρέχουσες διαχειριστικές λογικές και λογικές κυριαρχίας των αγορών επισημαίνοντας ότι «το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές» με επίκεντρο την κοινωνία και τον άνθρωπο, χωρίς «να θυσιάζονται κοινωνίες στο όνομα της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των κρατών», με «συνεχή εθνική διαπραγμάτευση, χωρίς εκπτώσεις στην εθνική στρατηγική».