Η γαλάζια «ναυμαχία» στα νησιά και τα ψηφοδέλτια

Η γαλάζια «ναυμαχία» στα νησιά και τα ψηφοδέλτια

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Μεγάλη είναι η μάχη των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας και στα νησιά αφού οι περιοχές είναι ευαίσθητες «πολιτικά» και χρειάζεται ιδιαίτερος χειρισμός.

Ξεκινάμε από την Κέρκυρα όπου η αποχώρηση του Νίκου Δένδια και η κάθοδος του στη Β' Αθήνας ενισχύει σημαντικά την υποψηφιότητα του κ. Γκίκα. Στην Κέρκυρα επίσης θα είναι υποψήφιος ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Δ. Δαββέτας, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Χρ. Σκούρτης και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΟΔΕ, Γ. Κοντός.

Ακομη σε προχωρημένες συζητήσεις είναι η λεωφόρος Συγγρού με τον Μ. Καταβάτη και της υποψήφιας δημάρχου Μ. Υδραίου. Στο νησί ενδέχεται να επανακάμψει και ο πρώην βουλευτής Νίκος Γεωργιαδης.

Επόμενο στοίχημα για τη ΝΔ είναι τα νησιά του βορείου Αιγαίου όπου το νέο πρόσωπο είναι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης στη Χίο ενώ θα είναι υποψήφιοι όλοι οι νυν βουλευτές.

Στα Δωδεκάνησα θα είναι υποψήφιος ο πρώην βουλευτής Γ. Παππάς, ενω ενδιαφέρον έχουν δείξει ο Ν . Πούλιος, ο Γ . Καμπάνης, ο Δ. Μαραγκός, ο Π. Μαραβέλιας, και Τ. Κοττάκης. Ακόμα, ο Ν. Τσαμπαλάκης και ο τραγουδιστής Βαλάντης. 

Στα Δωδεκάνησα σύμφωνα με πηγές της Συγγρού θα είναι υποψήφια και η ανεξάρτητη βουλευτής Μίκα Ιατρίδη που όμως άλλες πληροφορίες την θέλουν να συζητά και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδιαφέρον για υποψηφιότητα έχει εκδηλώσει και ο Αντ. Γιαννικούρης, ανιψιός του πρώην υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη.

Στις Κυκλάδες, εκτός του Γ. Βρούτση, υποψήφιοι θα είναι οι Γ. Βακόνδιος και Κατερίνα Μονογυιού.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο