Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Μεγάλη είναι η μάχη των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας και στα νησιά αφού οι περιοχές είναι ευαίσθητες «πολιτικά» και χρειάζεται ιδιαίτερος χειρισμός.

Ξεκινάμε από την Κέρκυρα όπου η αποχώρηση του Νίκου Δένδια και η κάθοδος του στη Β' Αθήνας ενισχύει σημαντικά την υποψηφιότητα του κ. Γκίκα. Στην Κέρκυρα επίσης θα είναι υποψήφιος ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Δ. Δαββέτας, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Χρ. Σκούρτης και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΟΔΕ, Γ. Κοντός.

Ακομη σε προχωρημένες συζητήσεις είναι η λεωφόρος Συγγρού με τον Μ. Καταβάτη και της υποψήφιας δημάρχου Μ. Υδραίου. Στο νησί ενδέχεται να επανακάμψει και ο πρώην βουλευτής Νίκος Γεωργιαδης.

Επόμενο στοίχημα για τη ΝΔ είναι τα νησιά του βορείου Αιγαίου όπου το νέο πρόσωπο είναι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης στη Χίο ενώ θα είναι υποψήφιοι όλοι οι νυν βουλευτές.

Στα Δωδεκάνησα θα είναι υποψήφιος ο πρώην βουλευτής Γ. Παππάς, ενω ενδιαφέρον έχουν δείξει ο Ν . Πούλιος, ο Γ . Καμπάνης, ο Δ. Μαραγκός, ο Π. Μαραβέλιας, και Τ. Κοττάκης. Ακόμα, ο Ν. Τσαμπαλάκης και ο τραγουδιστής Βαλάντης. 

Στα Δωδεκάνησα σύμφωνα με πηγές της Συγγρού θα είναι υποψήφια και η ανεξάρτητη βουλευτής Μίκα Ιατρίδη που όμως άλλες πληροφορίες την θέλουν να συζητά και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδιαφέρον για υποψηφιότητα έχει εκδηλώσει και ο Αντ. Γιαννικούρης, ανιψιός του πρώην υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη.

Στις Κυκλάδες, εκτός του Γ. Βρούτση, υποψήφιοι θα είναι οι Γ. Βακόνδιος και Κατερίνα Μονογυιού.