«Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την κατάσταση της χώρας» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο κ. Τσούκαλης επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας για να πει ότι στην δική μας χώρα δεν μπορούμε να πούμε στους πολίτες «τα καταφέραμε, φτιάξαμε όλο το σύστημα κι έχουμε να αφηγηθούμε κάτι το παρήγορο», όπως έκαναν οι κυβερνήσεις αυτές προσθέτοντας πως φτάσαμε εδώ γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να συνδιαλαγεί με τους πολίτες με επικοινωνιακά μέσα κι όχι με μια συζήτηση επί της ουσίας. Ανέφερε επίσης ότι δεν υπήρξε καμία προετοιμασία της κυβέρνησης για την έξοδο από το Μνημόνιο - όπως οι δύο χώρες αυτές που εξήλθαν με καθαρή έξοδο και πλέον μπορούν να συνδιαλαγούν με τις αγορές.

Όπως ακόμη είπε ο κ. Τσούκαλης ότι αυτός ο προϋπολογισμός έχει αξία να τον συζητούμε γιατί έρχεται να υλοποιήσει ειλημμένες αποφάσεις του Μεσοπρόθεσμου. «Τι σημασία έχει να συζητάμε όταν το Μνημόνιο τελειώνει τέλος του 2014, όταν γνωρίζουμε ότι το Μεσοπρόθεσμο ισχύει μέχρι το 2018 και περαιτέρω μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος για ποσοστό χρέους το 2020 125% με προβολή 82% το 2030» ανέφερε.