current views are: 1

7 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση18:04

Κουβέλης: Η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε και πήρε μαζί της τη χώρα

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Δημοσίευση 18:04’
αρθρο-newpost

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Κατά την ομιλία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό τόνισε πως η κυβέρνηση «υποτίμησε το γεγονός ότι η ύφεση και η λιτότητα θα έκανε δυσχερέστερη την ανάκαμψη».

«Η πλειονότητα των πολιτών βυθίστηκε σε κατάσταση ακραίας φτώχειας. Υποτίμησε το ρόλο της ρύθμισης του χρέους και δεν προσπάθησε να το διευθετήσει. Η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε και πήρε μαζί της τη χώρα» συνέχισε και προσέθεσε:

«Ο προϋπολογισμός αποτυπώνει τη συνέχιση της μονόπλευρης λιτότητας. Δεν στηρίζει ουσιαστικά δράσεις αντιμετώπισης της ανεργίας και της φτώχειας. Συνεχίζει τις φοροεπιβαρύνσεις των μισθωτών και των συνταξιούχων. Η ίδια συνταγή δεν θα επιφέρει διαφορετικά αποτελέσματα».

«Μέχρι το 2020 θα πρέπει να πληρώσουμε 90 δισ. σε χρεολύσια και τόκους. Δεν γίνεται η χώρα να συνεχίσει με αυτό τον τρόπο. Η αλλαγή πολιτικής είναι αδήριτη ανάγκη. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής» είπε και προσέθεσε:

«Τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με την άρση της λιτότητας. Οι υποχρεώσεις προς τους δανειστές δεν διαγράφονται με έναν νόμο, αλλά χρειάζεται επίπονη διαπραγμάτευση. Δεν μιλάμε για αναδιανομή πόρων αλλά παραγωγική ανασυγκρότηση. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, υπάρχουν δίκαιες λύσεις».

«Οι εκλογές πρέπει να αντιμετωπίζονται ως δημοκρατική διαδικασία» τόνισε και σημείωσε πως η «εθνική συνεννόηση για τα κρίσιμα ζητήματα αδήριτη ανάγκη».

«Η απαλλαγή από το μνημόνιο πρέπει να στηριχθεί σε μία νέα συμφωνία με τους δανειστές. Μία συμφωνία με αλλαγή πολιτικής, συμφωνία για ρεαλιστικούς στόχους στην δημοσιονομική πολιτική, με αυτονομία στην κυβέρνηση για να πετύχει τους στόχους» συνέχισε.


σχετικα αρθρα