current views are: 1

7 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση18:19

Παπαρήγα: Δεν απευχόμαστε τις πρόωρες εκλογές

Ούτε φοβόμαστε, ούτε απευχόμαστε τις πρόωρες εκλογές, τόνισε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Δημοσίευση 18:19’
αρθρο-newpost

Ούτε φοβόμαστε, ούτε απευχόμαστε τις πρόωρες εκλογές, τόνισε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Ούτε φοβόμαστε, ούτε απευχόμαστε τις πρόωρες εκλογές, τόνισε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2015, η κυρία Παπαρήγα ξεκαθάρισε πως  δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι το κρίσιμο είναι να τεθεί το αίτημα της ανάκτησης των απωλειών για τον λαό.

«Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην ανέβει το κίνημα. Όλα τα άλλα θα τα κουλαντρίσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη παραδέχθηκε ότι μπορεί να προκύψουν εθνικές εκλογές από τη μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τόνισε αναφερόμενη σε αυτό το ενδεχόμενο: «δεν τις φοβόμαστε ούτε τις απευχόμαστε».

Ωστόσο πρόσθεσε πως «σε καμία περίπτωση ο λαός δεν πρέπει να δεχθεί ότι εκλογές ίσον λαϊκή κυριαρχία. Λαϊκή εντολή είναι», ενώ εκτίμησε ότι «αν γίνουν εκλογές και έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πολύ πιθανό, θα είναι βέβαια προϊόν εκλογών, αλλά δεν θα είναι προϊόν λαϊκών αγώνων, αλλά πτώσης και κατάπτωσης του κινήματος».

Όσον αφορά στη συζήτηση στη Βουλή, η κυρία Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «για μία ακόμη φορά οι συζητήσεις μου θυμίζουν ότι είμαστε κάπου στη γέφυρα των στεναγμών και στη λίμνη των δακρύων. Όλοι, και εμείς λέμε, για τις θυσίες του λαού».

Ακόμη έθεσε το πολιτικό αίτημα του ΚΚΕ μέσα από ένα διπλό ερώτημα: «Εχετε δει στο πρόγραμμα της Ν.Δ. να γίνεται λόγος για ανάκτηση των απωλειών, έστω και σε ένα βάθος χρόνου; Έχετε δει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχει θέση για ανάκτηση των απωλειών;».

«Η συζήτηση μου θυμίζει τη σημιτική λογική και τη λογική του Ανδρέα Παπανδρέου παλαιότερα, τους έχοντες και κατέχοντες, τα ρετιρέ και τα υπόγεια», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αυτή είναι διασπαστική λογική έναντι των εργαζομένων και δυσκολεύει να υπάρχει κοινή δράση».

«Δεν μπορεί ο λαϊκός κόσμος να πάει πίσω από την ανάκτηση των απωλειών. Και ταυτόχρονα πρέπει να καταγράφει τις σύγχρονες ανάγκες του», τόνισε η Αλ. Παπαρήγα.

Απευθυνόμενη προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν είναι μόνο η λιτότητα. Υπάρχουν οι αναδιαρθρώσεις: εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποιήσεις, χρόνος εργασίας, ιδιωτική ασφάλιση κ.α.».

Η Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ επεσήμανε ότι υπάρχει «πλύση εγκεφάλου», καθώς «από τη μία μεριά έχουμε τη Ν.Δ. και ένα Πρωθυπουργό που λέει ότι πρέπει να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πιστωτές μας» και «από την άλλη έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι μέσα στην Ε.Ε. έχουμε τον γητευτή των λιονταριών, που θα γοητεύσει τους πιστωτές και τα funds».


σχετικα αρθρα