Επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τον προϋπολογισμό, ζήτησε το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικού σκοπού η οποία θα διαπραγματευτεί το χρέος και θα προχωρήσει άμεσα τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αναβάλει την άμεση δρομολόγηση και την άμεση ανταπόκριση σ’ ένα από τα βασικά αιτήματα των ελλήνων συμπολιτών μας» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε:

«Αν δεν προχωρήσει τώρα η Συνταγματική αναθεώρηση, είναι σαν να λέμε στον κόσμο ότι παρέχουμε άσυλο σε όσους Υπουργούς μπορεί να ελέγχονται από την σημερινή συγκυβέρνηση αλλά και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, της αυριανής του ΣΥΡΙΖΑ».

Ζήτησε ταυτόχρονα εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. «Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται οι μη σοβαρές καταγγελίες του κ. Τσίπρα περί αποστασίας και χρηματισμού βουλευτών» είπε και διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Όλους τους Ανεξάρτητους βουλευτές που συναντάτε δημόσια ή κατ’ ιδίαν τι τους τάζετε; Κουμπαρά; Θέση στο ψηφοδέλτιο; Δεν είναι εξαγορά αυτή; Τι είναι τότε; Ερωτώ τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα την Αριστερή Πλατφόρμα...Θα δεχθείτε και βουλευτές που έχουν ψηφίσει Μνημόνια; Θα γίνετε πλυντήριο;»

Αφού επεσήμανε πως θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό σημείωσε πως «μόλις τελειώσει η συνταγματική αναθεώρηση και η συζήτηση για το χρέος τότε να πάμε σε εκλογές».