«Είμαστε ανοιχτοί σε συμπράξεις που θωρακίζουν τη Δημοκρατία» επεσήμανε ο  αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό επεσήμανε πως «η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι και θεσμική, και αξιών και εμπιστοσύνης».

«Αν κάποιος συμφωνεί με την σημερινή πολιτική, νομιμοποιείται να θέλει να ψηφίσει και Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν όμως καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και αρνείται τα μνημόνια και τα νέα μέτρα, με ποια λογική θα ψηφίσει Πρόεδρο;» διερωτήθηκε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο νέων μέτρων», γιατί έχει αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των δανειστών, «είναι ταυτισμένη με πελατειακά και άλλα συμφέροντα και δεν μπορεί να πάρει μέτρα που τα πλήττουν», ενώ «έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο των εξελίξεων. Είμαστε η μόνη χώρα του κόσμου που κυβερνάται με e-mail».

«Βάζοντας τέλος στις ψευδεπίγραφες μεταρρυθμίσεις, μια κυβέρνηση χωρίς εξαρτήσεις μπορεί ν' ανοίξει πόλεμο διαρκείας στις μεγάλες παθογένειες της κοινωνίας. Χωρίς τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, μπορούμε να προχωρήσουμε συντεταγμένα στην αναδιάρθρωση του χρέους και σε ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που δεν θα συνθλίβει τις προοπτικές της χώρας» υποστήριξε.