«Η Ελλάδα έγινε παράδειγμα δημοσιονομικής εξυγίανσης» επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης

Μιλώντας  στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, επεσήμανε πως η «δεν έχουμε τελειώσει, το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο».

«Μπορούμε να φέρουμε με την πολιτική μας και την ανάπτυξη στη χώρα μας; Νομίζω μπορούμε και το κάνουμε, αρκεί να μη λοξοδρομήσουμε» συνέχισε ο κ. Χαρδούβελης που τόνισε πως «οι παθογένειες και η στρεβλώσεις της οικονομίας παραμένουν».

«Όλοι είμαστε δεμένοι στην ίδια βάρκα, με το μέλλον του τόπου», είπε και προσέθεσε: 

«Το θέμα κλειδί για την ανάπτυξη είναι να συνεχίσουμε με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και μετά το τέλος του Μνημονίου. Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα δεν θα μας το επιβάλλουν οι εταίροι, εμείς θα το εφαρμόσουμε».

«Πρωταγωνιστής στην προσπάθεια δεν μπορεί να είναι το κράτος αλλά ο ιδιωτικός τομέας» επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών που τόνισε πως το κλειδί για την αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων είναι η πολιτική σταθερότητα. 

«Πρέπει να δράσουμε συλλογικά με ωριμότητα και όχι ψεύτικη αντιπαράθεση» είπε και διαβεβαίωσε ότι ο προϋπολογισμός θα εφαρμοσθεί ομαλά και θα συνεχιστεί η ελάφρυνση, έστω και λελογισμένα, των ελαφρύνσεων για τις αδύναμες ομάδες.

«Η χώρα έχει εξελιχθεί από παράδειγμα αποφυγής σε μοναδικό παράδειγμα δημοσιονομικής εξυγίανσης», τόνισε και αναγνώρισε το υψηλό κόστος που πλήρωσε η κοινωνία.

Ταυτόχρονα υποστήριξε πως «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βοηθούσε θα διαπραγματευόμουν καλύτερα».

Ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε στην ομιλία του πως η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, συνεπάγεται προνόμια αλλά και υποχρεώσεις. «Τα προβλήματα που έφερε η κρίση, δεν αντιμετωπίζονται με ιδεολογικές εμμονές. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως όλοι βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα και να δράσουμε χωρίς εντάσεις» ανέφερε.

«Μπορεί να δεσμευτεί η αντιπολίτευση στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων; Μπορούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συμβάλλουν στην υιοθέτηση και προώθηση των μεταρρυθμίσεων, ή απλώς θα κρύβονται πίσω απ' τις παροχές;» επεσήμανε μεταξύ άλλων.