«Τελειώνει η εποχή της μεγάλης λιτότητας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι «υπονομεύει την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο».

«Όποιος δεν ψηφίσει τον Προϋπολογισμό ο κ. Τσίπρας θα τον θεωρήσει πουλημένο. Διέγραψε τη λέξη συνείδηση ο αλαζονικός κ. Τσίπρας από τη Βουλή και τους βουλευτές της» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Υμνήσατε έναν απεργό πείνας, ξχάσατε όμως ότι έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση για ληστεία με καλάσνικοφ» είπε για τον Νίκο Ρωμανό.

«Μπορεί με την παρέα σας να συναντηθήκατε με τον Πάπα στα κλεφτά αλλά δεν έχετε το παπικό αλάθητο» είπε, απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα.

«Τελειώνει η εποχή της μεγάλης λιτότητας. Το Μνημόνιο τελειώνει. Η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να υπονομεύει την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, αλλά δεν θα της περάσει» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Η συμφωνία για την επόμενη ημέρα είναι στο τραπέζι. Θα το συζητήσουμε στο Eurogroup. Μικρή τεχνική παράταση για να ψηφίσουν τα κοινοβούλια της ΕΕ τη συμφωνία» ανέφερε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας ότι βγήκαμε στις αγορές νωρίτερα απ' οτι προβλεπόταν και ότι δεν θα γυρίσουμε στα χρέη και τα ελλείμματα. «Όποιος δοκιμάσει να επιστρέψει στα ελλείμματα θα επιστρέψει σε αναγκαστικό δανεισμό, σε νέο μνημόνιο» τόνισε.

«Η επιτήρηση για τον επόμενο χρόνο σε καμία περίπτωση δεν θα θυμίζει την αυστηρή και ασφυκτική επιτήρηση του μνημονίου. Θα μας δοθεί μια πιστωτική γραμμή στήριξης που θα μας προφυλάσσει από διεθνείς αναταράξεις. Βγαίνουμε από το μνημόνιο και μπαίνουμε σε μία μεταβατική περίοδο ενός έτους» σημείωσε ο Αντ. Σαμαράς.

«Είτε θα βγάλουμε τώρα Πρόεδρο είτε θα αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Είμαι βέβαιος ότι θα εκλεγεί ΠτΔ. Ο λαός δεν θέλει τώρα εκλογές. Εάν δεν καταφέρετε τώρα να ανατρέψετε την κυβέρνηση, η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη για τον τόπο και χειροτερη για εσάς» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την χώρα και απευθύνθηκε στα συνδικάτα στα πανεπιστήμια και στα σχολεία.

«Δεν έχετε ούτε πρόγραμμα ούτε σχέδιο, είσαστε κόμμα ακραίας διαμαρτυρίας. Με αυτά που λέτε ο κόσμος φοβάται. Όταν λέτε ότι η εφαρμογή της πολιτικής θα φέρει κρίσιμες ώρες ο κόσμος φοβάται ότι θα φέρεται την χώρα σε απομόνωση. Έχετε ευτελίσει το Σύνταγμα που προβλέπει μέγιστη συναίνεση για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκβιάζετε εκλογές για να πετύχετε την μέγιστη αποσταθεροποίηση και επειδή δεν πείθετε σκορπίζετε λάσπη στον ανεμιστήρα. Προσπαθείτε να προσεταιριστείτε βουλευτές άλλων κομμάτων. Είτε θα βγάλουμε Πρόεδρο και θα σταθεροποιηθεί η πατρίδα ή θα αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Είμαι βέβαιος ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος γιατί ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές και οι βουλευτές καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα της εκλογής. Αν δεν καταφέρετε να προκαλέσετε τώρα εκλογές η κατάσταση του χρόνου θα είναι πολύ καλύτερη για τον τόπο» ανέφερε.

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές είπε:

«Σας καλώ να ψηφίσετε τον πρώτο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό της χώρας" και πρόσθεσε ότι αυτά τα τρία ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, η εκλογή Προέδρου και η συνταγματική αναθεώρηση είναι η επανάσταση που έχει ανάγκη ο τόπος».