Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Ένα σοβαρό πλήγμα στην κυβέρνηση θεωρούν ότι κατάφεραν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην χθεσινή διαδικασία για την ψήφιση του προϋπολογισμού. Όπως λένε  η κίνηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας να απευθυνθεί στους βουλευτές των κομμάτων της κυβέρνησης  αλλά και σε όσους ανεξάρτητους ή ανένταχτους σκοπεύουν  να συμπορευθούν με την κυβέρνηση ,επισημαίνοντας τους ότι οι δυο ψηφοφορίες – του προϋπολογισμού και για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας-  συνδέονται άμεσα και άρα θα λογοδοτήσουν για την στάση τους στον ελληνικό λαό κατατρόμαξε τον πρωθυπουργό και τον ανάγκασε …σε άτακτη υποχώρηση.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ισχυρίζονται μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να βγει από την αίθουσα προκειμένου να συσκεφθεί με τους συνεργάτες του για το πώς θα απαντούσε στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που δείχνει  την αγωνία του Αντώνη Σαμαρά μήπως και αντί να βρει τους 180 ψήφους  χάσει και από αυτούς που θεωρεί δεδομένους. 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι με την φράση που είπε ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν υπάρχει λογική ένας βουλευτής να καταψηφίσει τώρα τον προϋπολογισμό και στην συνέχεια θα ψηφίσει για πρόεδρο παρατείνοντας έτσι την ζωή της κυβέρνησης αποδόμησε την βασική επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού και του Ευάγγελου Βενιζέλου  προς όσους έχουν προσεγγίσει προκειμένου να τους πείσουν να συστρατευθούν με την θέση της κυβέρνησης προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας από αυτή την Βουλή. 

Έλεγαν ακόμα  ότι ο Αντώνης Σαμαράς  επιστρέφοντας στην αίθουσα ξεκίνησε την ομιλία του από αυτό το θέμα παραδεχόμενος μάλιστα ότι δεν είχε προγραμματίσει να μιλήσει για ένα τέτοιο ζήτημα. «Ο Πρωθυπουργός χθες εμφανίστηκε να είναι σε πανικό έλεγαν χαρακτηριστικά  τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και μόνο το γεγονός ότι αναγκάστηκε  να καλοπιάσει  τους βουλευτές του προκειμένου  να μην έχει απώλειες στην ψηφοφορία δείχνει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία μοιάζει με κινούμενη άμμο».