Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Δεν είναι και ιδιαίτερα ευτυχής η Χαριλάου Τρικούπη από την εμφάνιση και τις επιδόσεις των στελεχών της κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή. 

Το ΠΑΣΟΚ έδειξε να αιφνιδιάζεται από την πρωτοβουλία του Πάρη Κουκουλόπουλου να σηκώσει το θέμα με το περίφημο δείπνο στο Salon de Bricolage ανάμεσα στους Αλέξη Τσίπρα και τις Γιάννα Αγγελοπούλου και Μαριάννα Λάτση υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν την συνάντηση των δύο κυριών και των υιών τους με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Οι πληροφορίες εμφανίζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ρωτούν τον αναπληρωτή υπουργό "τι ακριβώς εννοείς όταν λες ότι υπάρχουν φωτογραφίες" και τον ίδιο να απαντά πως "φωτογραφίες-ντοκουμέντα υπάρχουν, ασχέτως τού ότι δεν τις έχω στην κατοχή μου". 

Όπως και να έχει το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να υποβαθμίσει την διάσταση του θέματος καθώς στην παρούσα φάση δεν επιθυμεί την όξυνση των σχέσεων με την αξιωματική αντιπολίτευση.  

Από την άλλη, στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου η κοινοβουλευτική ομάδα δεν έδειξε και τα καλύτερα δείγματα συντονισμού και ομοιογένειας. Από την μία ο Δημήτρης Κρεμαστινός επανέφερε το θέμα περί συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού με αλλαγή πρωθυπουργού, χωρίς σαφώς κάτι τέτοιο να αποτελεί επίσημη γραμμή της ηγεσίας. Από την άλλη ο Νίκος Σηφουνάκης βγήκε και πρότεινε τον Νίκο Κωνσταντόπουλο ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας (για να ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ) προειδοποιώντας ότι ο ίδιος δεν ψηφίζει άλλα μέτρα. 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, δε, γύρισε με όρεξη από την Κίνα και προσδιόρισε ως πιθανή ημερομηνία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας την 7η Ιανουαρίου.  

Γενικώς, η κατάσταση ξέφυγε. Με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να εκφράζουν περισσότερο τις προσωπικές τους απόψεις για το τι πρέπει να γίνει σε σχέση με την τρόικα, την Προεδρία της Δημοκρατίας και τις εκλογές, παρά να υπερασπίζονται τον προϋπολογισμό που λίγες ώρες αργότερα ψήφισαν.