Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς 

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον κ. Γιώργο Ρωμανό, πατέρα του κρατούμενου απεργού πείνας Νίκου Ρωμανου. Η συνάντηση κράτησε περίπου είκοσι λεπτά παρουσία και του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός είπε στον πατέρα του Νίκου Ρωμανού ότι "σαν γονιός συμμερίζομαι την αγωνία για την υγεία του παιδιού σας, όμως ως πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στη Δικαιοσύνη". 

Στο αίτημα του πατέρα να δοθεί κάποια λύση ο υπουργός δικαιοσύνης του ανέλυσε το νομικό πλαίσιο για υπόδικους και κατάδικους και το νέο νόμο για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων και του εξήγησε ότι δεν έχει θεσμικά τη δυνατότητα να παρέμβει στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Ρωμανός δήλωσε ότι δεν βρέθηκε λύση μέχρι στιγμής στο πρόβλημα.  

«Δεν βρέθηκε μία λύση μέχρι στιγμής στο πρόβλημα,νομίζω θα το ξανασυζητήσουν και εύχομαι να βρουν μια λύση» είπε ο κ. Ρωμανός εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του γιου του είπε ότι είναι "σε πολύ κρίσιμη φάση και όσο περνούν ώρες και μέρες αυξάνονται οι πιθανότητες ενός θανάτου με ότι συνεπάγεται αυτό κατά κύριο λόγο για την κυβέρνηση". 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Γιώργος Ρωμανός τόνισε:  

«Αυτό που ζητώ είναι να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου. Επίσης από πλευράς ανθρώπινης εγώ μιλάω σαν πατέρας να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Το παιδί μου θα συνεχίσει την απεργία. Είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Όπως περνάνε οι ώρες και οι μέρες αυξάνεται η πιθανότητα ενός θανάτου με ότι συνεπάγεται αυτό για την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα» τόνισε ο κ. Ρωμανός».  

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου σε συνομιλία με δημοσιογραφους ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός άκουσε τον κ. Ρωμανο σαν γονιός και του ζήτησε οι γονείς να στηρίξουν ψυχολογικά το παιδί για να σταματήσει την απεργία πείνας. 

Ο κ. Αθανασίου πρόσθεσε ότι το νομικό πλαίσιο είναι από τα πιο προοδευτικά και σύγχρονα σε όλη την Ευρώπη μετά και την προσθήκη της εξ αποστάσεως μάθησης και από εκεί και πέρα η Πολιτεία συνολικά δεν μπορεί να παρέμβει.

Υπενθυμίζεται ότι το ραντεβού κλείστηκε το Σάββατο έπειτα από αίτημα του γονιών του κρατουμένου που διαβιβάστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μέσω του συνηγόρου της οικογένειας Φραγκίσκου Ραγκούση.

Πάντως με ιδιόχειρο σημείωμα που ανάγνωσε ο δικηγόρος του, ο Νίκος Ρωμανός απέρριψε το ραντεβού των γονιών του με τον πρωθυπουργό.