Το σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες είναι ίσως το κρισιμότερο καθώς θα αποφασιστεί το μέλλον της χώρας. 
 
Λίγη ώρα πριν τη σημαντική συνεδρίαση που θα λάβει καθοριστικές αποφάσεις, οι «γνωστοί άγνωστοι» Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δίνουν το στίγμα που αναμένεται να επικρατήσει στη συνεδρίαση. 
 
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, άνοιξε τον χορό των δηλώσεων υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα πιθανόν να χρειαστεί περισσότερο χρόνο πριν οι διεθνείς πιστωτές της απελευθερώσουν την τελευταία δόση του δανείου
 
«Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον χρόνο για να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε κατά την είσοδο του στο Eurogroup αν και έσπευσε να πει ότι«η χώρα είναι στο σωστό δρόμο». 
 
Την ίδια ώρα περαιτέρω βοήθεια για την Ελλάδα αλλά και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ζητεί ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle
 επισημαίνει ότι μιλάει «κάθε μέρα» με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα.
 
Σύμφωνα με τον Πιέρ Μοσκοβισί ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι μόνο εάν υλοποιήσει τα συμπεφωνημένα και αποδεχθεί νέες «υποχρεώσεις» πρόκειται να λάβει περαιτέρω βοήθεια. Kοινός στόχος είναι να μπορεί και πάλι η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, «αλλά είμαστε σύμφωνοι ότι η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, αν μη τι άλλο και για να προστατευθεί η ευρωζώνη» τονίζει ο επίτροπος. Επισημαίνει δε, ότι η επιθυμία της Αθήνας για αποχώρηση του ΔΝΤ δεν μπορεί να εκπληρωθεί: «Το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει, το χρειαζόμαστε για την αξιοπιστία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα» υποστηρίζει.
 
Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, η ΕΕ επείγεται να «κλείσει» το ελληνικό ζήτημα τις επόμενες μέρες. «Αν δεν τα βρούμε επιτέλους με τους Έλληνες, την 1η Ιανουαρίου μας περιμένει μία νέα ευρω-κρίση» τονίζουν πηγές από ευρωπαϊκούς διαπραγματευτικούς κύκλους στη γερμανική εφημερίδα. Ο ίδιος ο Μοσκοβισί δηλώνει ότι προφανώς «θα υπάρξει μία παράταση και μετά την Πρωτοχρονιά», εννοώντας προφανώς την «τεχνική παράταση» του ελληνικού προγράμματος. Επιπλέον, ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων επιβεβαιώνει την πρόθεση της Κομισιόν να συμφωνήσει σε μία «προληπτική γραμμή πίστωσης» προς την Ελλάδα.
 
«H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επίγνωση των προσπαθειών και των αλλαγών που σημειώθηκαν στην Ελλάδα από τον ελληνικό λαό και προσβλέπουμε σε καλή συμφωνία προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της η Ελλάδα, να υπάρξει προώθηση των μεταρρυθμίσεων για να ισχυροποιηθεί η οικονομία».
 
Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
 
Τέλος ο πρόεδρος της ευρωομάδας, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο Eurogroup, είπε πως παραμένει « ανοιχτό το θέμα της παράτασης του ελληνικού προγράμματος» ενώ ερωτηθείς αν θα δοθεί εξάμηνη παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα, απάντησε ότι η παράταση θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος και πρόσθεσε πως η τρόικα θα ενημερώσει σχετικά τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.