«Δεν θα υπάρξει συμφωνία κυβέρνησης- τρόικας μέχρι το Συμβούλιο Κορυφής της 18ης Δεκεμβρίου» εκτίμησε ο Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας ότι οι δανειστές επιμένουν στη σκληρή γραμμή.

«Γι' αυτό και όχι τυχαία υποστήριξα την άποψη να πάμε όλοι μαζί σε μια εθνική συνεννόηση για το χρέος με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον βαθμό που αυτό παραμένει αρρύθμιστο σε βάρος των οικονομικών, κοινωνικών προβλημάτων της χώρας» τόνισε μιλώντας στον Real fm ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Και συνέχισε :«Εκτιμώ ότι πάρα πολύ δύσκολα θα υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία. Ανεξάρτητα από το αν αυτή θα ονομάζεται μνημόνιο ή δεν θα ονομάζεται μνημόνιο. Το ζήτημα είναι ποιο θα είναι το περιεχόμενό της. Αν το περιεχόμενο της είναι νέα επαχθή μέτρα, τότε, έχω την εκτίμηση και για λόγους που έχουν να κάνουν με την πρόθεση της κυβέρνησης να αυτοσυντηρηθεί εκλογικά, δεν θα υπάρξει συμφωνία».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι δεν θα δημιουργηθεί μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός, ενώ ερωτηθείς αν μπορεί να δούμε συνεργασία ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε:

«Όχι, εκτιμώ ότι τέτοιο πράγμα δεν θα υπάρξει. Στο ενδεχόμενο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξασφαλίζει τα ποσοστά που ο ίδιος διεκδικεί και θέλει. Τότε θα έχουμε ενδιάμεσα σχήματα, είτε υπηρεσιακές κυβερνήσεις είτε εν μέρει κυβερνήσεις ειδικού εθνικού σκοπού αυτοδυναμία, αλλά την μεγάλη συμμαχία δεν θα την δούμε στην Ελλάδα, με δεδομένη τη συγκεκριμένη στάση την οποία έχει και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ».