Στην προεδρική εκλογή και στο τι προτίθεται να πράξει στην επίμαχη ψηφοφορία αναφέρθηκε ο Βασίλης Καπερνάρος

«Δεν θεωρούμαι δεδομένος. Εγώ σαν ανεξάρτητος βουλευτής, θα μεταφέρω τις απόψεις των φίλων και των υποστηρικτών μου που με ψήφισαν. Είμαι εντολοδόχος και υπηρέτης του λαού» τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής σε συνέντευξή του στον Real fm. 

Παράλληλα, γνωστοποίησε την πρόθεση της νέας πολιτικής κίνησης «Ρίζες» στην οποία συμμετέχει με τον Τάκη Μπαλτάκο, να κατέβει στις επόμενες εκλογές. «Προχωρούμε σταθερά, συνετά και πάρα πολύ προσεκτικά, λαμβάνοντας τα σημεία των καιρών. Είναι μέσα στις σκέψεις μας να κατέβουμε στις επόμενες εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ απαντώντας στο ερώτημα αν θα αποτελεί «τσόντα» τις Νέας Δημοκρατίας είπε:

«Αυτό έχει να κάνει με τη μέχρι τώρα σύνδεση του κ. Μπαλτάκου με τη Νέα Δημοκρατία και με την προσωπική σχέση που είχε με τον κ. Σαμαρά. Δεν έχει να κάνει καθόλου με αυτό που σχεδιάζουμε. Μοιραζόμαστε τις θέσεις, οι οποίες είναι κοινές. Έχουμε κατά νου την ένωση της δημοκρατικής αστικής πατριωτικής παράταξης».

Ο κ. Καπερνάρος σημείωσε ότι: «Εγώ δεν πιστεύω ότι αυτή η Νέα Δημοκρατία, είναι η Νέα Δημοκρατία που ξέραμε και δεν πιστεύω ότι έχει μέλλον έτσι όπως πορεύεται. Τέτοια Νέα Δημοκρατία, δεν έχουμε στο μυαλό μας για να προχωρήσουμε αυτό που σχεδιάζουμε. Δεν διαχωρίζουμε εμείς τους Έλληνες, όπως δεν διαχωρίζουμε τους ψηφοφόρους των κομμάτων αυτής της αντίληψης».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί πολιτικά με τη Χρυσή Αυγή, διότι όπως είπε «πιστεύουν σε πράγματα αντίθετα από αυτά που πιστεύω εγώ. Εγώ πιστεύω ότι ο Χίτλερ υπήρξε δολοφόνος του πλανήτη, ένας παλαβός που τότε αιματοκύλισαν την Ευρώπη».