Με τίτλο «Το ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίζει τον πρώτο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό μετά από δεκαετίες», οι New York Times τονίζουν ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει εκτεταμένες μειώσεις φόρων και ισχυρή ανάπτυξη, «παρά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για την οικονομική πολιτική και τα ερωτηματικά σχετικά με τις προοπτικές εξόδου της χώρας από μία τιμωρητική διεθνή διάσωση».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή, στην οποία τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός του 2015, που είναι ο πρώτος ισοσκελισμένος έπειτα από δεκαετίες, σηματοδοτεί τη σταδιακή έξοδο της Ελλάδας από την 6ετή ύφεση, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε μία νέα εποχή που μπορεί να προσφέρει ανακούφιση».

Ωστόσο, σημειώνουν ότι ο προϋπολογισμός δεν έχει εγκριθεί από την τρόικα και ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα μέτρα λιτότητας.

Το αμερικανικό δίκτυο CNBC από την πλευρά του αναφέρει ότι η τελευταία δόση από την τρόικα θα μπορούσε να αναβληθεί κι άλλο, ενώ η τελική συμφωνία για την προληπτική γραμμή χρηματοδότησης βρίσκεται ακόμα μακριά.

«Όλα αυτά προκαλούν πονοκέφαλο στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ελπίζει να κερδίσει την πλειοψηφία στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και στις ενδεχόμενες εθνικές εκλογές. Εναλλακτικά, μπορεί να έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα ρίξει τη χώρα στο χάος» καταλήγει.

Με τίτλο «Αντίθετοι διαδηλωτές και πιστωτές στον προϋπολογισμό που ψηφίσθηκε από τους Έλληνες βουλευτές» το δημοσίευμα του Guardian σημειώνει ότι την ώρα που διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί χθες έξω από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν κατά του προϋπολογισμού, η ελληνική κυβέρνηση έστελνε μήνυμα ότι θα συζητήσει σήμερα για τις αντιρρήσεις που έχουν εκφράσει οι διεθνείς πιστωτές της χώρας.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε παράλογες και αδικαιολόγητες τις απαιτήσεις που έχει εγείρει η τρόικα.