«Η χθεσινή συζήτηση επιβεβαίωσε καταρχήν μια εικόνα που είναι εμπεδωμένη στον κόσμο. Ότι η κυβέρνηση τελικώς βγαίνει λαβωμένη» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο Βημα fm, ενώ εκτίμησε ότι «μπαίνουμε σε μια νέα μνημονιακή φάση, όπου θα έχουμε είτε παράταση του μνημονίου για ένα έτος είτε θα έχει το όνομα της πιστωτικής γραμμής, με επιτήρηση, δηλαδή ένα άλλο είδος μνημονιακού καθεστώτος».

Αναφερόμενος στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή έκανε λόγο για «έναν φοβισμένο πρωθυπουργό με τις γνωστές επιθέσεις και τα χιλιοειπωμένα επιχειρήματα προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για χιλιοστή φορά έδειξε ότι η μοναδική του πια επιλογή είναι η κινδυνολογία και ο φόβος» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την  πρωτοβουλία των οκτώ βουλευτών είπε: «Το ξεφούσκωμα της προσπάθειας από τους ανεξάρτητους βουλευτές για να υπάρξει εκλογή και να δημιουργηθεί ένα κλίμα ευρύτερης συναίνεσης από την παρούσα Βουλή δείχνει ότι απέχει η κυβέρνηση από τον στόχο των 180 βουλευτών. Δεν θα τον ξεπεράσει τον κάβο της προεδρικής εκλογής η κυβέρνηση. Νομίζω ότι όλα κατατείνουν σε εκλογές Φεβρουάριο ή Μάρτιο».

Ο Σαμαράς δεν είναι Πόντιος Πιλάτος

Σχετικά με την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού και τη χθεσινή αναφορά του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής είπε: «στα αυτιά μου ηχούν λίγο ανατριχιαστικά, όπως η αναφορά που έκανε με αφορμή την απεργία πείνας του Ρωμανού. Ο κ. Σαμαράς νομίζω ότι δεν είναι Πόντιος Πιλάτος. Θα περίμενα λοιπόν, μετά τη σημερινή συνάντηση και πρωτοβουλία του πατέρα του, την οποία απεδέχθη ο κ. Σαμαράς και συναντήθηκε μαζί του, να υπάρξουν ώριμες σκέψεις. Δεν υπάρχει χρόνος. Ελπίζω να το ξανασκεφτεί τώρα που μιλάμε».

Παράλληλα, ζήτησε να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημα του απεργού πείνας, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί η απάντηση της Πολιτείας να είναι η μη ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος και να είναι ένα σκληρό, αυταρχικό και απάνθρωπο μήνυμα απέναντι σε έναν 20χρονο, πέραν του τι πιστεύει ο ίδιος που δεν πρέπει να το συσχετίζουμε». 

Τέλος συμπλήρωσε: «Η τροπολογία που συζητείται είναι μια υπεκφυγή για να ικανοποιηθεί ένα δίκαιο αίτημα που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένας νόμος που δίνει τη δυνατότητα σε κρατούμενους, αφού υποβάλλουν αίτημα, να παρακολουθούν τις σπουδές τους. Το προβλέπει ο νόμος. Να μην προσπαθούμε να τον αλλάξουμε, για να μην ικανοποιήσουμε ένα δίκαιο αίτημα».