Αρνητική για την ψήφο της για Πρόεδρο της Δημοκρατίας εμφανίστηκε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Έλενα Κουντουρά

«Όχι. Δεν το σκέφτομαι. Πιστεύω ότι αυτή η Βουλή δεν πρέπει να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με θλίβει και με στεναχωρεί για έναν και μόνο λόγο. Γιατί εγώ είμαι θεσμική», αποσαφήνισε η βουλευτής μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real.

Η κ. Κουντουρά πρόσθεσε πως «όσον αφορά την Προεδρία της Δημοκρατίας θεωρώ ότι είναι ύψιστος θεσμός και θα έπρεπε να είναι κάτω από άλλες συνθήκες... Όμως, εδώ υπάρχει ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Δεν μπορούμε, λοιπόν, να δώσουμε παράταση σ' αυτή την κυβέρνηση να συνεχίσει αυτή την καταστροφική πολιτική για τους Έλληνες».

Στην ερώτηση αν υπάρξει περίπτωση κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Κουντουρά ήταν κατηγορηματική: «Όχι», απάντησε και σημείωσε πως «με τον ΣΥΡΙΖΑ θα προτιμούσα πραγματικά να μην συνεργαστούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να πάρει αυτοδυναμία. Εγώ δεν είμαι θετική στο να γίνει αυτή η πόλωση η οποία δημιουργείται από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί στο τέλος θα δούμε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργάζονται... Εδώ, λοιπόν, αυτό που συμβαίνει είναι μία πόλωση να εξαφανίσουν τους ενδιάμεσους, να εξαφανίσουν την πολυφωνία στη Βουλή. Ξέρετε θα είναι πολύ διαφορετικά αν δεν είναι επτακομματική η Βουλή».