Την αισιοδοξία της για το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στον Real fm. 

«Περιμένουμε να υπάρξει μια πρόοδος με βάση αυτά που έχει αναφέρει ήδη το Eurogroup, το οποίο κάλεσε για γρήγορη ολοκλήρωση της συμφωνίας αξιολόγησης και πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στον Δεκέμβριο. 

Ο ίδιος ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι θέλουμε να κατευθυνθούμε στην έξοδο της Ελλάδας από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Επομένως είναι κοινή πεποίθηση ότι η χώρα πρέπει να μπει στην επόμενη μέρα, αυτό το λένε οι εταίροι μας. Αναζητείται αυτή η λύση για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, να γίνει και η συζήτηση για συμφωνία εξόδου», τόνισε η κυρία Βούλτεψη.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επίσπευσης της προεδρικής εκλογής και τη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου για τις 7 Ιανουαρίου είπε: 

«Εγώ ως αστείο είπα του Αϊ-Γιαννιού. Με ρωτούσαν επίμονα. Δεν έχω κάτι τέτοιο, αλλά το κρίσιμο είναι να μην πάμε πίσω τη χώρα». 

Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε τώρα υποσχόμενοι τα πάντα στους πάντες, λέγοντας ό, τι μας κατεβαίνει στο κεφάλι μας, να παραπλανούμε τον λαό να λέμε ότι όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα του λύσει όλα τα προβλήματα. Θα πάει στον τοίχο, θα δει ότι δεν κόβονται χρήματα και θα πάει στο μνημόνιο. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει».