Τον ξεκάθαρο διαχωρισμό ανάμεσα σε δύο κοινοβουλευτικές διαδικασίες έθεσε η εκπρόσωπος τύπου και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου
 
Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Realfm, η κ. Ασημακοπούλου ειπε πως αυτή τη στιγμή «εξελίσσεται μια σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση. Σκληρή γιατί είναι η τελευταία γα τη λήξη του προγράμματος και εξαρτάται από την εξεύρεση μιας λύσης για την επόμενη μέρα». Πρόσθεσε μάλιστα πως είναι δύσκολη και γιατί «υπάρχει μια πολιτική αστάθεια που καλλιεργείται από την αξιωματική αντιπολίτευση».
 
Η κ. Ασημακοπούλου τόνισε πως «η πολιτική αστάθεια δημιουργεί πρόβλημα στην διαπραγμάτευση» ενώ υπογράμμισε πως «ο θεσμός του Πρόεδρου της Δημοκρατίας είναι ο θεσμός του Προέδρου Δημοκρατίας και το Σύνταγμα ζητάει αυξημένη πλειοψηφία για να υπάρξει συναίνεση». 
 
Αναφερέμενη στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως «ο κ. Τσίπρας ήρθε και μας είπε τα ίδια: δύσκολη κατάσταση για όλα φταίνε τα μνημόνια» και συνέδεσε την ψήφιση του προϋπολογισμού με τους 180 για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. «Άλλο ο προϋπολογισμός και άλλο η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε. Η κ. Ασημακοπουλου κατέληξε πως θα «έπρεπε να συζητάμε και για το πρόσωπο και αυτό θα γίνει όταν έρθει η ώρα».