«Δεν υπάρχουν 180 βουλευτές αυτή τη στιγμή» εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΔημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα γιατί «θα κατεδαφίσει ασφαλιστικό και συντάξεις».

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm, είπε ότι τα κρίσιμα διλήμματα τα έθεσε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση «μην πάτε να κλείσετε μία νέα επώδυνη συμφωνία για τα προαπαιτούμενα» και «όχι σε παράταση του μνημονίου και σε νέο μνημόνιο».

Και πρόσθεσε: «Η δική μου γνώμη είναι ότι δεν υπάρχουν 180 αυτή τη στιγμή. Αποδείχθηκε από το ότι ψήφισαν χθες 155 βουλευτές».

Ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός μπορεί να είπε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, όπως και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Είναι ψέματα αυτό που λένε. Δεν είναι νέο μέτρο ότι κόβονται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις; Ότι το ΕΚΑΣ θα δίνεται με περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια»;

«Για να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα του ασφαλιστικού, πρέπει να αντιμετωπίσεις τις αιτίες του. Κλειδί είναι μία αναπτυξιακή πολιτική» υπογράμμισε. Παράλληλα επανέλαβε ότι «είναι στα 486 ευρώ η κατώτατη σύνταξη που έχουμε ορίσει».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε:

«Θέλουμε να φύγει το γρηγορότερο δυνατό αυτή η κυβέρνηση. Να τους προλάβουμε. Γιατί θα υπογράψουν συμφωνίες που θα κατεδαφίσουν ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό».