Στην αντεπίθεση πέρασε η Μαριάννα Λάτση, με αφορμή τους ισχυρισμούς του Πάρι Κουκουλόπουλου περί συνάντησής της στο Salon de Bricolage με τον Αλέξη Τσίπρα και τη Γιάννα Αγγελοπούλου.

Χθες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επανέφερε στο προσκήνιο το συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας μάλιστα πως υπάρχουν και σχετικές φωτογραφίες. 

Από την πλευρά της, η κυρία Λάτση με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει ψευδή τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Κουκουλόπουλος, ενώ τονίζει πως «πρόκειται για βαρύτατη προσβολή που η ηθική, η αξιοπρέπεια και η πορεία μου δεν θα μου επέτρεπαν να αφήσω αναπάντητη».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Μαριάννας Λάτση:

«Παρακολουθώ με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμακούμενη αναπαραγωγή παντελώς ανυπόστατων και, ενίοτε, σκοπίμως κατασκευασμένων «ειδήσεων», όπως αυτή περί δήθεν συνάντησής μου με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, μαζί με την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, σε ιδιωτικό club του Κολωνακίου. Η «είδηση» είχε εξ αρχής διαψευστεί κατηγορηματικά.

Μου προκάλεσε κατάπληξη και οργή, ως εκ τούτου, η χθεσινή δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Π. Κουκουλόπουλου, ο οποίος εκτός ότι παρασύρθηκε σε ψεύδη ενώπιον των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, διατύπωσε, με κάκιστης ποιότητας χιούμορ, τον αήθη υπαινιγμό ότι τόσο εγώ όσο και η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου αποτελούμε μέρος της διαπλοκής αυτής της χώρας.

Πρόκειται για βαρύτατη προσβολή που η ηθική, η αξιοπρέπεια και η πορεία μου δεν θα μου επέτρεπαν να αφήσω αναπάντητη.

Πολύ περισσότερο καθώς με λύπη διαπιστώνω ότι η τακτική της σιωπής, στα όσα τόσο αδίκως αναφέρονται και γράφονται τελευταίως, τείνει να παρερμηνεύεται ως αδυναμία, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η διολίσθηση του τόπου στην επικίνδυνη ατραπό της ανεύθυνης ισοπέδωσης των πάντων στο βωμό της πολιτικής διαμάχης. Δυστυχώς, οι χαμένοι αυτής της ζοφερής πραγματικότητας, είναι ο ελληνικός λαός και η υγιής επιχειρηματικότητα, που σέβεται τους νόμους, πιστεύει στις δυνάμεις του τόπου και επενδύει στο μέλλον του. 

Ο κ. Κουκουλόπουλος, οι «φωτογράφοι» και οι πληροφοριοδότες του, είναι υπόλογοι των λόγων και πράξεων τους».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επανήλθε με ανακοίνωση στην οποία παρέπεμψε σε πρωινές δηλώσεις του σημειώνοντας: «Τα περί "φωτογράφων", "πληροφοριοδοτών", "ποιότητας χιούμορ", "διαπλοκής" και άλλα συναφή τα αντιπαρέρχομαι αλλά δεν τα ανταποδίδω γιατί πολύ απλά δε γνωρίζω την κα Λάτση ούτε τη συνάντησα ποτέ. Απλώς ενημερώνω ότι δεν με αφορούν και έχω αποδείξεις επ’ αυτού μετά από 25 χρόνια δημόσιας παρουσίας για την οποία και διαρκώς κρίνομαι από τους πολίτες».

Υπενθυμίζεται πως και η Γιάννα Αγγελοπούλου, είχε διαψεύσει μέσω του στενού της περιβάλλοντος το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας πως «ουδέποτε έχει γίνει αυτό το δείπνο ουδέποτε έχω πάει σε αυτό το κλαμπ».