Συνάντηση με τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού είχε ο γγ τις ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως η προωθούμενη επένδυση στο Ελληνικό είναι άμεσα συνδεδεμένη με το γενικό σχέδιο ανάπτυξης στην Αττική, που προτάσσει την περιφέρεια ως διαμετακομιστικό κέντρο και τουριστικό προορισμό πολυτελείας, για να υπηρετήσει την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, και αυτό ακριβώς θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες.

Γι' αυτό επεσήμανε πως η εναντίωση του εργατικού λαϊκού κινήματος στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού πρέπει να εντάσσεται σε μια γραμμή ρήξης με τις επιλογές των μονοπωλιακών ομίλων για την ανάπτυξη της Αττικής και της χώρας, να φωτίζει τον πραγματικό αντίπαλο, την άρχουσα τάξη και την ΕΕ, και τους δύο δρόμους ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας.

Ειδικά για το θέμα του Ελληνικού, επανέλαβε τις θέσεις του ΚΚΕ για ανάγκη δημιουργίας ενός πολυθεματικού πάρκου, με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για την κατασκευή και λειτουργία του, με αποκλεισμό κάθε ανταποδοτικής λειτουργίας.

Σημείωσε δε πως η αποτροπή κάθε ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του Μητροπολιτικού Πάρκου μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανασύνταξη του κινήματος και διαβεβαίωσε την Επιτροπή Αγώνα πως το ΚΚΕ στηρίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που κινούνται σ' αυτήν την κατεύθυνση.