Χριστοφιλοπούλου: Πρέπει να βρεθούν οι 180

Χριστοφιλοπούλου: Πρέπει να βρεθούν οι 180

Την άποψη ότι δεν παρατηρούνται σημαντικές αποκλείσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ στα μεγάλα θέματα της διαπραγμάτευσης, διατύπωσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

ε συνέντευξή της στη ΝΕΡΙΤ και αναφερόμενη στην προεδρική εκλογή, η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «πρέπει να βρεθούν οι 180 βουλευτές, ώστε να σταθεροποιηθεί η χώρα, να πάμε στη συνταγματική αναθεώρηση και στη συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν το ΠΑΣΟΚ θα στήριζε δεξιό Πρόεδρο και συγκεκριμένα τον κ. Καραμανλή, η υφυπουργός απάντησε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να ψηφίσει έναν Πρόεδρο προερχόμενο είτε από τη Δεξιά, είτε, ακόμη καλύτερα, από την Αριστερά» και προσέθεσε:

«Σας θυμίζω ότι έχουμε ψηφίσει στο παρελθόν τον Κωστή Στεφανόπουλο, έναν εξαιρετικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που προερχόταν από τη Δεξιά παράταξη. Το κυρίαρχο κριτήριο είναι ένα: να μπορεί να ενώσει τους Έλληνες».

Τέλος, είπε ότι «θα ψηφίσουμε τη ρύθμιση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για οποιονδήποτε υπόδικο ή κατάδικο κρατούμενο δεν παίρνει εκπαιδευτική άδεια από τους δικαστές. Είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει προτού προκύψει η περίπτωση Ρωμανού. Τέτοιου είδους ρυθμίσεις δεν είναι προσωπικές. Οφείλουμε να ενισχύσουμε την εκπαίδευση γενικότερα και τα σχολεία που λειτουργούν μέσα στις φυλακές, καθώς είναι μέτρα επανένταξης».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο