Την άποψη ότι δεν παρατηρούνται σημαντικές αποκλείσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ στα μεγάλα θέματα της διαπραγμάτευσης, διατύπωσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

ε συνέντευξή της στη ΝΕΡΙΤ και αναφερόμενη στην προεδρική εκλογή, η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «πρέπει να βρεθούν οι 180 βουλευτές, ώστε να σταθεροποιηθεί η χώρα, να πάμε στη συνταγματική αναθεώρηση και στη συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν το ΠΑΣΟΚ θα στήριζε δεξιό Πρόεδρο και συγκεκριμένα τον κ. Καραμανλή, η υφυπουργός απάντησε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να ψηφίσει έναν Πρόεδρο προερχόμενο είτε από τη Δεξιά, είτε, ακόμη καλύτερα, από την Αριστερά» και προσέθεσε:

«Σας θυμίζω ότι έχουμε ψηφίσει στο παρελθόν τον Κωστή Στεφανόπουλο, έναν εξαιρετικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που προερχόταν από τη Δεξιά παράταξη. Το κυρίαρχο κριτήριο είναι ένα: να μπορεί να ενώσει τους Έλληνες».

Τέλος, είπε ότι «θα ψηφίσουμε τη ρύθμιση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για οποιονδήποτε υπόδικο ή κατάδικο κρατούμενο δεν παίρνει εκπαιδευτική άδεια από τους δικαστές. Είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει προτού προκύψει η περίπτωση Ρωμανού. Τέτοιου είδους ρυθμίσεις δεν είναι προσωπικές. Οφείλουμε να ενισχύσουμε την εκπαίδευση γενικότερα και τα σχολεία που λειτουργούν μέσα στις φυλακές, καθώς είναι μέτρα επανένταξης».