Όχι σε πρόωρες εκλογές λέει το 51% των ερωτηθέντων στην εβδομαδιαία δημοσκόπηση της Pulse για το Action 24.

Η διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που δεν επιθυμούν εκλογές και σε αυτούς που τις επιθυμούν έχει διευρυνθεί μέσα σε δύο εβδομάδες, από τις 6 στις 10 ποσοστιαίες μονάδες (στην έρευνα της 24ης Νοεμβρίου τα ποσοστά ήταν 50% κατά των εκλογών και 44% υπέρ, ενώ στην σημερινή έρευνα είναι 51% κατά και 41% υπέρ).

Για πρώτη φορά, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες (41%) επιλέγουν ως την καλύτερη δυνατή στάση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με την τρόικα την σκληρή διαπραγμάτευση και αν είναι αμετακίνητη, τη ρήξη με τους δανειστές.

Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση μπορεί να μας βγάλει από τα μνημόνια με ασφάλεια και χωρίς κινδύνους, καταγράφεται η απόλυτη ισοπαλία. Το 24% των ερωτηθέντων απαντούν "μία κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ" και το ίδιο ακριβώς ποσοστό απαντούν "μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ".

Στην εκτίμηση ψήφου για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα καταγράφεται καθαρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο κόμμα παραμένει το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, τα ποσοστά των τεσσάρων πρώτων κομμάτων καταγράφουν μικρή πτώση.

Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% έναντι 24% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ με 7% και ακολουθούν το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με 6,5% αντίστοιχα, το ΚΚΕ με 6% και οι ΑΝΕΛ με 4%. Εκτός Βουλής μένει η ΔΗΜΑΡ που λαμβάνει μόλις 1%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 32% έναντι 29% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην παράσταση νίκης το ποσοστό διευρύνευαι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 63% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι 24% που πιστεύουν ότι θα κερδίσει η ΝΔ.