Μοσκοβισί: Πέτυχε μεγάλες προόδους η Ελλάδα

Μοσκοβισί: Πέτυχε μεγάλες προόδους η Ελλάδα

Για σημαντική πρόοδο της Ελλάδας έκανε λόγο ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup.

Εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμφωνία της τεχνικής παράτασης του προγράμματος και δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική προσαρμογή στις πλέον αντίξοες συνθήκες και επανέλαβε τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να στηρίξει τη χώρα.

«Η Επιτροπή αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας» δήλωσε στη συνέχεια ο Π. Μοσκοβισί, «όμως η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική προσαρμογή» συνέχισε.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της τρόικας με τις ελληνικές αρχές, ο επίτροπος Οικονομίας τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες οι συζητήσεις ήταν εντατικές, ότι η προσέγγιση της Επιτροπής ήταν «εποικοδομητική, ανοιχτή και αποφασιστική», αλλά η αξιολόγηση δεν ήταν δυνατό να κλείσει τις προσεχείς ημέρες.

Τέλος, επανέλαβε την πρόθεσή του να επισκεφθεί πολύ σύντομα την Αθήνα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν αυτό θα γίνει πριν ή μετά τα Χριστούγεννα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο