current views are: 1

9 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:17

Μπαράζ παραπληροφόρησης και προβοκατόρικων ειδήσεων περιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Πολύ κοντά στις εκλογές θεωρούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται πλέον  η χώρα μετά και από την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την διαδικασία εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας. 

Δημοσίευση 05:17’
αρθρο-newpost

Πολύ κοντά στις εκλογές θεωρούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται πλέον  η χώρα μετά και από την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την διαδικασία εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας. 

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Πολύ κοντά στις εκλογές θεωρούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται πλέον η χώρα μετά και από την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την διαδικασία εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου η κυβέρνηση με κανονικές διαδικασίες δεν πρόκειται να βρει τους 180 βουλευτές που αναζητά προκειμένου να εκλέξει πρόεδρο με την παρούσα Βουλή. 

Με την τοποθέτηση τους αυτή τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν να εννοηθεί ότι για να υπάρξει αλλαγή στάσης κάποιων βουλευτών αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αποστασία ή με χρηματισμό. 

Όπως σημείωναν μάλιστα οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα το επόμενο διάστημα η χώρα θα γνωρίσει ένα πρωτοφανές μπαράζ παραπληροφόρησης και  προβοκατόρικων ειδήσεων  προκειμένου οι βουλευτές να ενδώσουν στις πιέσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας άλλωστε από το βράδυ της Κυριακής είχε μιλήσει για πιέσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό προκειμένου να «πειστούν» βουλευτές κομμάτων που έχουν τοποθετηθεί αρνητικά σε αυτή την διαδικασία να αλλάξουν γνώμη. 

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεταν πάντως ότι η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να ανατρέξει και στην δεξαμενή της Χρυσής Αυγής προκειμένου να βρει τις ψήφους που τις λείπουν. Δηλαδή να αναζητήσει υποστηρικτές  ανάμεσα στους βουλευτές  που βρίσκονται εκτός φυλακής και οι οποίοι έχουν κατεβάσει τους τόνους προκειμένου να παραμείνουν στην πολιτική ζωή. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έμαθε πάντως τα νέα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που είχε διοργανώσει η εφημερίδα Αυγή για το στέλεχος της αριστεράς Γιάννη Μπανιά. Αμέσως έφυγε από την εκδήλωση και πήγε στην Κουμουνδούρου όπου και πήρε μέρος στην σύσκεψη που έκαναν οι στενοί του συνεργάτες. 

Στην σύσκεψη αυτή αποφασίστηκαν οι κινήσεις που θα κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα προκειμένου να κλειδώσει τις ψήφους των ανεξάρτητων βουλευτών που δηλώνουν όχι στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πάντως το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι:  

«Η χθεσινή ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό απέδειξε ότι δεν προκύπτει κυβερνητική πλειοψηφία αντίστοιχη του ελάχιστου αριθμού των 180 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Η απόφαση -σε συνεννόηση με την τρόικα- να επισπευτεί η Προεδρική εκλογή, αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια να κρυφτούν τα νέα μέτρα και να εκβιαστεί η ψήφος των βουλευτών. Δεν θα τα καταφέρουν. 

Η επίσπευση της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αναμενόμενη και καλοδεχούμενη, καθώς φέρνει πιο κοντά τη μόνη προοπτική λύτρωσης για το λαό και τον τόπο, που είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».


σχετικα αρθρα