Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης για την προεδρική εκλογή στις 17 Δεκεμβρίου αναφέρεται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters με κείμενό του.

Το Reuters σημειώνει ότι η Προεδρική εκλογή είναι ένα μεγάλο «στοίχημα» για την ελληνική συγκυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θέλει να δώσει ένα οριστικό τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα κερδίζοντάς το.

«Η αίσθηση στην αγορά είναι πως τώρα είναι πιο βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θα βρει τους 180 βουλευτές, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα», δήλωσε στο Reuters ο Τάκης Ζαμάνης, αναλυτής στη Beta Securities.

Οπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, «κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι η κίνηση από τους υπουργούς της Ευρωζώνης να δοθεί παράταση δύο μηνών στο πακέτο της Ελλάδας κι όχι μία εξάμηνη επέκταση την οποία η Αθήνα αρνιόταν, έδωσε ώθηση, προσφέροντας στη χώρα αρκετό χρόνο, για να ολοκληρώσει την καθυστερημένη επανεξέταση του πακέτου διάσωσής της πριν βγει για τα καλά από το μνημόνιο». 

«Ο Σαμαράς είχε ποντάρει την επιβίωσή του στην έξοδο από το αντιλαϊκό πρόγραμμα βοήθειας των ΕΕ/ΔΝΤ στο τέλος του τρέχοντος έτους, αλλά το σχέδιο τον έφερε σε μπελάδες» καταλήγει το πρακτορείο ειδήσεων.